• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Ino pioch!

OP
OP
BoGneR

BoGneR

Znany użytkownik
Reakcje
3.496 29 2
20250427_132745.jpg

29 pudeł dostało kalki... troszkę to trwało, ale teraz sidolux, lakier i czas na pudła... do długiego weekendu skończę i jedziemy z nimi ;)
Bo jak dobrze pójdzie, to gdzieś tam kiedyś się z nimi pokażę jeszcze w tym roku :p

OP
OP
BoGneR

BoGneR

Znany użytkownik
Reakcje
3.496 29 2
Odsłona kolejna... a w niej zmęczenie materiału, mnie, głównego zarządcy piaskowni... :rolleyes:

202506021835.JPG

29 podwozi przygotowanych... nawierconych i szpachlowanych, bo pękać lubią na belkach zderzakowych szczególnie przy wadach materiału. W podwozie wpakowałem też odcięte i oszlifowane zderzaki sztuk 116... do tego odcięte, oszlifowane i dopasowane 58 gniazd sprzęgów i tyle samo blaszek pogiętych. Jednak, aby je zamontować trzeba powiercić 232 otwory... sobie hobby znalazłem... :cenzura:

Podwozia zmontowane, doszlifowane, spasowane... ale końca nie widać... niestety podczas montażu uszkodziłem 6 z nich i nie mam już nerwów się nimi zajmować. Odłożone zostały i wrócę do nich w innym terminie... 23 podwozia wklejone zostały do pudeł i czas wziąć się za atrapy podwozia... odciąć, wiercić, szlifować, pasować, malować... koła też trzeba ruszyć... końca nie widać... :cry:

202506191428.JPG

Mam ogromną chęć na przerwę, ale strach to wszystko zostawiać... walczymy dalej... niestety maraton większy niż myślałem...