• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Ino pioch!

OP
OP
BoGneR

BoGneR

Znany użytkownik
Reakcje
2.961 29 2
Mnie się podoba, a ten "parowozowy" oliwkowy, może nie całkiem, ale za to piękny.
Stoi już w gablocie i przyznam, że ta trawiasta zieleń, to nie jest to, ale podoba mi się... z tymi pasami wygląda całkiem fajnie :D

Wątkowi kibicuję, świetny temat, opisy i ogólnie prezentacja co powstaje, jak i dlaczego(y)
Gdyby kolega @BoGneR miał wybierać z RAL ten kolor zielonego teraz to który to byłby?
RAL
Zabrudzony 6002, czy bardziej zabrudzony 6035? Czy jeszcze inny?
Dziękuję i cieszę się, że moja zabawa przypada Ci do gusto ;) 6035 chyba lepszy... najlepsze, że znalazłem pudełko sprzed 15 lat z początków pierwszych modelarskich zabaw, a w nim Humbrol 3, który świetnie by się nadał... :X3:

Elegancka robota, za każdym razem jak zaglądałem do twojego wątku to się zastanawiałem, kiedy pojawi się piaskowy gagar :D.
Dzięki! Trudno o dawców do taboru z Pyskowic... kolejny będzie Tp4 stricte pyskowicki. Liczę na Ty51 z UMF... może kiedyś Piko zrobi TEM2. Kusi też konwersja Ty45 i TKz, ale powoli... na teraz piaskowy Gagar wygląda tak i trafia do szafki. Muszę gdzieś kupić odpowiednie zderzaki...

202412081538.JPG

Pozostało jeszcze troszkę detali i może pudło z boków i czoła jeszcze lekko ubrudzę, jak dostanie zderzaki i węże. Kusi też zrobić piaskowego 3E, ale na mojej stacji nie będzie sieci trakcyjne, więc to raczej pieśń najodleglejszej przyszłości... INO PIOCH! :love::p
Teraz zauważyłem, że nie oznaczyłem kabiny A... :eek: