• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Odlewy Huta Mirek

OP
OP
Mirek555k

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
taaa, za 2 lata będą dla "szczęśliwców"
Może 2 lata, może 2 m-ce, a może 2 tygodnie... "Najśmieszniejsze" jest to, że sam nie wiem. Jak odlew wychodzi porządnie za pierwszym podejściem i wszystko pasuje, to jest sukces. Jak mądrale wiedzą jak to zrobić, to niechaj uchylą rąbka tajemnicy, a jak nie, to zamilkną. Wystarczy mego własnego pesymizmu w podejściu do tych kwestii... aż nadto. Tworzą, drukują i leją, a będą szczęśliwi...

OP
OP
Mirek555k

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Aj, Mireczku, wybacz mi te odrobine zlosliwosci pod Twym adresem. Sam wiesz dlaczego. :);)
Jacku, mówiłem Ci, planowałem nabyć odlewnię na niskotopliwe, bo Twoje gabaryty tego wymagają jeśli chodzi o porządny odlew wózka w całości. Z planów nici na razie... Można było podzielić matkę na części, ale byłeś przeciwny. No i wyszło jak wyszło. Poza tym nie ma tu o co kruszyć kopii...

Ostatni

Znany użytkownik
Reakcje
195 3 0
... Jak mądrale wiedzą jak to zrobić, to niechaj uchylą rąbka tajemnicy, a jak nie, to zamilkną. Wystarczy mego własnego pesymizmu w podejściu do tych kwestii... aż nadto. Tworzą, drukują i leją, a będą szczęśliwi...

Mirku, już to przerabiałem-ręcznie :) :
http://forum.modelarstwo.info/threads/mój-en57-na-bazie-milos-a.8014/

- nawet w zywicy nie jest to takie proste, dla tego napisałem 2 lata i dla szczęśliwców bo szybko tego nie zrobisz, a jak zrobisz to niewiele odlejesz bo ci pary zabraknie i tylko szczęśliwcy się załapią na gotowce :)

OP
OP
Mirek555k

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Darek, w metalu, żywicy, czy z pomocą druku 3D... Wszystkie metody są pracochłonne. Czas, nakłady, poprawki... Projekt jest gotowy i czeka na druk. Jak wyjdzie zobaczymy... Zobaczymy też ilu będzie chętnych. Jeśli niewielu (jak zwykle), to kolejne "czas, nakłady,poprawki..." zarzucić przyjdzie w krzaki. Jest ryzyko i jest zabawa.
Tylko te zabawy za drogo mnie kosztują...

Ostatni

Znany użytkownik
Reakcje
195 3 0
.....Tylko te zabawy za drogo mnie kosztują...
Hehe, właśnie napisałem u Fenixa odpowiedź dla Krzycha -padło takie same stwierdzenie odnośnie kosztów samodzielnej budowy modeli.
Pozdrawiam
ps obym się mylił i abyś miał zbyt, choć modeli kibla za wiele w kraju nie ma, a większość posiadaczy zadowoli się tym co ma (atrapy wózków od Milosa).

ktoto37

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Maskownice od Mirka będziemy ogladali jak świnia gwiazdy. Czekać na coś od Mirka se można. Lepiej zacząć samemu skrobać.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Maskownice od Mirka będziemy ogladali jak świnia gwiazdy. Czekać na coś od Mirka se można. Lepiej zacząć samemu skrobać.
Pozostaje mi więc liczyć na to że zostanę kosmiczną świnią... na wydłubanie własnych maskownic może mi nie wystarczyć czasu i dostępnych materiałów i dokumentacji...

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Ja leming nie jestem, też kasę przelałem w lipcu (ponad 400zł) i do dzisiaj detali brak, nie wierzę już w to że cokolwiek dostanę.

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
431 13 17
Czyżby? Ja rok temu przelałem pieniądze za pare drobiazgów których do dzisiaj nie otrzymałem.
Ja leming nie jestem, też kasę przelałem w lipcu (ponad 400zł) i do dzisiaj detali brak, nie wierzę już w to że cokolwiek dostanę.
aż się wierzyć nie chce
pewnie są jakieś konkretne powody tej sytuacji bo trudno byłoby uwierzyć że Pan Mirek może być oszustem

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
O oszustwo nie posądzam ale miałem obiecane już kilka razy że niebawem będzie i nic. Dałem sobie z tym spokój i tyle, zrezygnowałem z modelarstwa więc i detale mnie już niepotrzebne, potencjalnym kupującym radzę jednak płacić przy odbiorze.