Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dla fanów Forda, jedna z moich ulubionych Amerykańskich ciężarówek, LTL AeroMax z lat 90-tych:
O ciągnik siodłowy w tym stylu już trudno. Ten rodzynek jest zatrudniony w supermarkecie nie daleko mojego domu. Ta maska moim zdaniem jest zaje....sta, fajnie jest zgrany wlot ze światłami.
Jak to u Ciebie Kolego - piękne i nieoczywiste zestawy! Fajnie, że pokazałeś Athearn'owy kontener 53'ft. W naszej skali, takie zestawy to prawdziwa rzadkość. Wszystko pięknie, ale liczę na to, że wrócisz do europejskich zestawów.
Mack F i R był obecny w wielu krajach na całym świecie, w Holandii i Francji był nawet produkowany, zresztą romans Francuzów z Mackiem zaczął się duuużo wcześniej niż fuzja z Renault, wcześniej była firma Bernard która z nimi współpracowała, kraje takie jak Turcja i Iran w którym była montowana seria R miały ich bardzo dużo w swoich firmach, węgierski Hungarocamion miał ciągniki balastowe z serii F, Australia również została nim zainfekowana, no a w stanach każda licząca się wtedy firma również je miała;
Jak to u Ciebie Kolego - piękne i nieoczywiste zestawy! Fajnie, że pokazałeś Athearn'owy kontener 53'ft. W naszej skali, takie zestawy to prawdziwa rzadkość. Wszystko pięknie, ale liczę na to, że wrócisz do europejskich zestawów.
Powiem Ci szczerze Sławku że nie wiem...., jak na razie to autobusy i PKP IV epoka pochłaniają mój budżet, mam też kilka tematów z "hand made" zamówionych, tam będzie ciekawostka puszkowa z naszych ulic ale to nie wiem czy w tym roku, czas pokaże
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze
Ostatnimi czasy dałem sobie spokój z ciężarówkami,
ale namierzyć macka R z Athearna i nie kupić to grzech.
Advance Transportation, to malowanie mi się zawsze podobało, gorzej było z kupnem tego modelu, ale namierzyłem go w Hiszpanii w miarę normalnych pieniądzach i jest
Kilka fotek tej spedycji, ostatni to Mack C.
Gdzieś około dwóch tygodni temu, przez Leole przejeżdżał taki towar:
Niestety nie zdążyłem namierzyć ciągnika, ale sądząc po kształcie "slipera" (sypialni) był to Peterbilt.
Helikopter to CH46 "Seaknight", taki na jakich pracowałem w wojsku.