• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Heavy Metal Truck Blend

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.697 112 11
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Dzisiaj kolejny trailer z Rapido trains, kolejny Fruehauf 40ft, konstrukcja z lat sześćdziesiątych z innym poszyciem oraz bocznymi drzwiami.
Za ciągnik posłużył Freightliner z athearna,
Zobacz załącznik 1119598 Zobacz załącznik 1119599 Zobacz załącznik 1119600 Zobacz załącznik 1119601 Zobacz załącznik 1119602 Zobacz załącznik 1119603
Lata temu kiedy zaczynałem jeździć ciągnikiem siodłowych z naczepą, wysłano mnie gdzieś na byłą linię New York Central nad rzeką Hudson. Niestety nie pamiętam miejscowości i nie pamiętam czy było to na północ z Crotton-Harmon gdzie końcy się trzecia szyna. Na opuszczonej części stacji stały właśnie dwie takie czerwone naczepy Fruehauf. Jedna z nich miała nadal ogromne okrągłe plansze z logiem Pennsylvania Railroad. Żal że nie zrobiłem kilku zdjęć chociaż woziłem ze sobą aparat fotograficzny. Rok mógł być 1999, lub 2000.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.609 69 0
Lata temu kiedy zaczynałem jeździć ciągnikiem siodłowych z naczepą, wysłano mnie gdzieś na byłą linię New York Central nad rzeką Hudson. Niestety nie pamiętam miejscowości i nie pamiętam czy było to na północ z Crotton-Harmon gdzie końcy się trzecia szyna. Na opuszczonej części stacji stały właśnie dwie takie czerwone naczepy Fruehauf. Jedna z nich miała nadal ogromne okrągłe plansze z logiem Pennsylvania Railroad. Żal że nie zrobiłem kilku zdjęć chociaż woziłem ze sobą aparat fotograficzny. Rok mógł być 1999, lub 2000.
No i właśnie taką naczepę miałem zamówioną, tylko rapido sknociło zamówienie, ogólnie tabor PRR mi się bardzo podoba a moim marzeniem jest kupno najpiękniejszego diesla z lat 60/70 jakim jest wg. mnie Alco RSD 15 z wysokim nosem, ewentualnie SD7/9, tylko że ciężko o to w Europie:(

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.609 69 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze;)
Dzisiaj ostatnia z zakupionych naczep, z tej się cieszę najbardziej.
Can-Car ( cokolwiek to znaczy) o długości 26ft, w malowaniu kanadyjskiego operatora "Reimer", bardzo fajne malowanie, niestety już historyczne
ponieważ zostali przejęci przez Yellow.
Pierwsze dwa zdjęcia to oryginalny zestaw Athearn, kolejne to już przepinka.
DSC_0422.JPG
DSC_0424.JPG
DSC_0426.JPG
DSC_0427.JPG
DSC_0428.JPG
DSC_0430.JPG
DSC_0431.JPG
DSC_0433.JPG