Nie pisałem wcześniej bo chciałem najpierw poczytać opinie innych kolegów. Są one zbieżne z moimi więc pozwolę sobie i ja wyrazić swoje odczucia i obserwacje jako klient firmy ROBO.
@robo Jedynym głównym i znaczącym detalem psującym ogólny odbiór Twojego modelu od czoła jest
sprzęg.
Nie, nie jedyny. Conajmniej kilka rzeczy powoduje, że patrząc na czoło myślimy "coś tu nie gra" Skoro pomiar kolegi
@Artur wykazał brak różnic w szerokości to musiało nie zagrać kilka spraw. Na pewno na zaburzenie pierwszego wrażenia ogromny wpływ ma geometria pudła modelu ROBO.
W mojej ocenie największy błąd leży właśnie w geometrii pudła, a konkretnie dachu. Nie jest tak zaokrąglony jak w oryginale lecz bardziej kwadratowy (boki).
Kolejnych należy szukać w niewłaściwych proporcjach. Jak któryś z kolegów pisał już, czasem trzeba coś przewymiarować, zmienić względem oryginału (dokumentacji) aby wrażenie obserwatora mówiło "tak, to jest to, znam to, poznaję". U ROBO tego nie ma, a u PIKO jest, co zresztą już kilku kolegów napisało. Szkoda (szczerze), bo jestem pewny, że ROBO wyda na pewno kilka "jednostek" z dolnego śląska.