Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Moze na lato bedzie w Polsce Zaczalem robic obrotnice, jakis czas temu kupilem zlom obrotnicy, skrocilem ja i powoli dobudowuje, obrotnica jest troche dluzsza niz typowe w Polsce i na luzie zmiesci Pt47.
Wczoraj ladny dzien i powstal jeszcze jeden tor na terenie parowozowni, ten odstawczy do wagonow z weglem i ewentualnie do naweglania jak i mycia/piaskowania. Dalej powstaje...
Docelowo ma byc smarowo-olejowo-weglowo-brudno, czyli bardzo pieknie przed wachlarzem maja wystawac tylko blyszczace sie glowki szyn i ewentualnie gdzie niegdzie podklady
Oops! K..wa m.c! A bylo fajnie
Sputniczek dostal nowe haki i ciagnal osobowe.[DOUBLEPOST=1406251538,1406250901][/DOUBLEPOST]Nowy (stary) nabytek i parowozownia dostala charakter teraz trzeba dodac "ziemi" pod wachlarz.
Nie wiem czy w tym wypadku nie zastosowałbym gabionów siatkowych - dość ryzykowny ten przejazd będzie, a połączenie tych trzech faktur jakoś mi do siebie nie pasuje
Nie wiem czy w tym wypadku nie zastosowałbym gabionów siatkowych - dość ryzykowny ten przejazd będzie, a połączenie tych trzech faktur jakoś mi do siebie nie pasuje
Forma uzbrojenia nasypu/brzegu grubą siatką, wypełniona materiałem skalnym.
Tutaj przykład z osuwiskiem, ale przejrzyj sobie inne, chociażby w grafice Google.
Moze Masz racje, ta cegla tez mi nie zabardzo gra. Ja myslalem o betonie, takie umocnienia betonowe sa niedaleko Walbrzycha jak sie jedzie od strony Jeleniej Gory. Niegdys byl tam tunel, ale z powodow szkod gorniczych zostal zlikwidowany, musieli w tamtym miejscu zabezpieczyc wawoz i uzyli betonowe "schody".