• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? DCC Wi-Fi Dekoder jazdy dźwiękowy RB 2300

Reakcje
91 13 3
Po lewej
1034114-5ae4a9db3dc615007983678fec2a4d70.jpg
Czyli otrzymałem produkty ze starszej produkcji z niepoprawionym elementem elektoniki.
20240226_122846.jpg
Cześć dekodera została fabrycznie zaizolowana folią termokurczliwą, to dobrze. Lecz dekoder nadal nie siedzi poprawnie w gnieździe.

Ostatnio edytowane:

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.415 27 1
No "stoi jak wół" ver.B. Rzeczony element wystaje solidnie i może być kłopot z zainstalowaniem dekodera w lokomotywie.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.415 27 1
Niby tak. Ale czasem też nie tyle może chodzić o kontakt nóżek dekodera ze złączem w płytce,
co o miejsce w lokomotywie.
Pewnie nie we wszystkich modelach, ale odstający od poziomu dekoder
może na przykład uniemożliwić poprawne założenie budy, czy innych części lokomotywy.

kiko_s

Użytkownik
Reakcje
35 0 0
Udało mi się ustawić CV dla EP05 MTB, tak aby płynnie jeździła, wrzucam może się komuś przyda. Na pewno można jeszcze lepiej poustawiać, ale obecnie nie szarpie zarówno na małej jak i większej prędkości. Może ktoś dobierze jeszcze lepiej parametry CV, to chętnie spróbuję.
CV2 - 4
CV3 - 25
CV4 - 30
CV5 - 255
CV6 - 200
CV50 - 18
CV51 - 60
CV52 - 0
CV53 - 0
CV54 - 2
CV55 - 7
CV56 - 0
pozostałe bez zmian.

Reakcje
91 13 3
EU06 z kołami bez gumek jeździ dobrze. CV-kami prześpieszania i zwalniania można pokombinować dla uzyskania idealnego efektu. Głośnik wymieniony na okrągły 1,5W 4 ohm i dziala ładnie, UPS założony na płytce modelu, ale dźwięk rozruchu i sygnałów nisko i wysokotonowych do wywalenia.

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
813 29 1
Na razie w SM42 mam dekoder jazdy i świateł tylko. Jeździ ok. Ale nie perfekcyjnie. Na pewno wymaga regulacji. A nie siedziałem nad nią za mocno. Dzisiaj przyszedł do niej RB2300 więc nastaje nowa era.