Kpt. Namo napisał(a):
Chyba że Wam zależy na płytkich komentarzach i uwielbieniu wyrażanym nie słowami bo to trudne i męczące tylko emotikonkami.
Już lepsze są te emotikonki niż wklejanie pod każdym postem prezentującym postęp w budowie modeli "ochów i achów" których jak sądzę Spur 1 i Meggido nie potrzebują ale na pewno gdy ktoś napisze dobre słowo albo kliknie "Super" to jakąś tam satysfakcję z docenienia ich pracy im to daje .
Sądzę, że nie wszyscy którzy to forum przeglądają są zbieraczami, nie wszyscy noszą rurki (podobno już są niemodne) i nie wszyscy są tak perfekcyjnymi modelarzami jak wspomniani forumowicze ale oglądanie ich prac może być inspirujące choć faktycznie naśladowców "metalowców" jednak nie widać. A może ktoś z kartonu albo z plastiku modele budujący/przerabiający podejrzy konstrukcję wózka albo budy i mu to ułatwi budowę własnego modelu, niekoniecznie tu prezentowanego. Są dziesiątki jeśli nie setki osób odwiedzających fora internetowe, którzy nie mają swoich użytkowników a są tylko gośćmi. Przed chwilą było 51 zalogowanych i 143 gości. Było więc prawie 3 razy tyle oglądających tylko forum co w klawiaturę klepiących (choć pewnie wśród tych niezalogowanych jest część użytkowników, którzy się nie zalogowali jak i ja to czasami robię gdy się wyloguję i mnie przeglądarka domyślnie ponownie nie zaloguje) czyli tych zalogowanych, tych w rurkach, tych co im w modelu firmy XXXX coś trzeszczy (to by mnie wnerwiało) a w modelu firmy YYYY dach nie taki choć może i mają rację (bym się martwił ale jak sam w modelu coś spieprzę to do nikogo żalu ni mom a jak se kupiłem a wiedziałem to moja wina a jak se kupiłem i nie wiedziałem to trzeba było wiedzieć i też moja wina, a jak se kupiłem i nie wiem że dach "skopany" a model fajnie wygląda i dobrze jeździ to "kolejkowiczem" a nie "modelarzem" jestem i ta niewiedza jest zbawienna bo mnie nie przyprawia o stres związany z "wiedzą" o tym że kupiłem "bubla"), i tych co im się data rewizji nie zgadza (mnie to nie rusza bo wzrok już nie ten ale jest to dla niektórych wartościowa informacja) i tych z krzyżem w zębach. Osiedlowych mądrali na różnych forach zawsze można znaleźć ale to jest nieuniknione i łatwo takich poznać i po prostu ich ignorować.