• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) Budowa modeli w skali 1:32

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.712 125 86
To wtedy kożysta się z prasy. Mało to 'prasek' samochodowych 20-30T? Albo małych podnośników hydraulicznych...

Ostatnio edytowane:

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 508 29
Czytam i oczom nie wierzę, tylu fachowców z dziedziny obróbki plastycznej metali a tak mało modeli, ale z tej jakże pożytecznej dyskusji wyciągam wiadomości które mnie ubogacają znacznie.(y) Czekam na dalszy ciąg.

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.541 2 0
SN61 gotowy, zamontowana elektronika ,generator dymu,kolor wnętrza z pamięci.W końcu lat siedemdziesiątych jeździłem do dziewczyny na trasie Poznań -Stargard 173 km,pociągiem ''Wielkopolanin'',dwa SN61 i cztery wagony, jechał 2 godz. i po 48 latach pociągi na tej trasie też jadą 2 godz. Koniec sentymentów wracamy do modelarstwa ,model wyrusza na pierwsza trasę, Stargard- Łódz Fabryczna.

Załączniki

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.898 527 30
Popieram kolegę @Zbigniew Gałczyński w obu kwestiach: piękny model, ale w oznaczeniu DOKP jest błąd. Zachodnia DOKP to Poznań, Szczecin to Zachodniopomorska DOKP, do której należał Kołobrzeg.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.898 527 30
Uuups, ma kolega @Pawel rację, była Pomorska DOKP. Tak się dałem zasugerować. No ale na pewno Kołobrzeg to nie Zachodnia DOKP, tylko DOKP z siedzibą w Szczecinie: do 1975 roku po prostu DOKP Szczecin, a później Pomorska DOKP.

Tempest

Znany użytkownik
Reakcje
670 4 0
Trzeba zaprezentować na forum co tam chcesz przykleić przed przyklejeniem ;)

A model jak zwykle wspaniały choć z powodu kalek nie do końca doskonały ;)

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.448 31 1
Dałem ciała z tą dyrekcją :giggle: @Pawel dzięki za czujność (y)
I znowu błąd w oznaczeniach,trzeba zmienić dostawcę danych ;)
Nie myli się tylko ten Adamie co nic nie robi ;) Ale jak już masz zamiar zmieniać te błędne oznaczenie to wyłapałem jeszcze jeden błąd.
Tabela przeglądu rewizyjnego- tam jako zakład powinien być ZNTK Poznań - bo tylko te zakłady (w tamtym czasie) wykonywały naprawy wagonów spalinowych eksploatowanych na PKP.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 508 29
Trzeba zaprezentować na forum co tam chcesz przykleić przed przyklejeniem ;)

A model jak zwykle wspaniały choć z powodu kalek nie do końca doskonały ;)
Niezbędna akceptacja rady starszych Żydów z Dolnego Manhatanu.

Ja to czekam, ale chyba nikt tak długo nie będzie żył coby doczekać idealnego modelu wypadniętego spod ręki Kolegi Tempesta

Tempest

Znany użytkownik
Reakcje
670 4 0
Kpt. Nemo napisał(a):
Niezbędna akceptacja rady starszych Żydów z Dolnego Manhatanu.
No przecież nie chodzi o żadną akceptację, tylko o to, że błąd w oznaczeniach wychwycony by został przed przyklejeniem kalkomanii i możliwe byłoby jego łatwiejsze skorygowanie bo teraz jest dużo trudniej to naprawić.

Kpt. Nemo napisał(a):
Ja to czekam, ale chyba nikt tak długo nie będzie żył coby doczekać idealnego modelu wypadniętego spod ręki Kolegi Tempesta
Ja też na to z niecierpliwością czekam, muszę podejść do lustra i opierniczyć tego lenia. No ale dziś zamiast celebrować długi likend za chwilę muszę zająć się pracą zawodową. Na emeryturze, na emeryturze ... się tym będę zajmował, no ale można nie doczekać. :niepewny:

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.541 2 0
Kilka fotek z pobytu na festynie modelarskim w firmie KM1 w Lauingen na południu Niemiec.

Załączniki