• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) Budowa modeli w skali 1:32

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.484 2 0
Było spore zainteresowanie, mało kto wierzył ze można takie coś budować od podstaw ręcznie w całości z metalu, najbardziej się dziwili jak pokazałem ( w przygotowaniu na montaż napędu) Ol49-100

Załączniki

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.484 2 0
Tym razem coś innego, postanowiłem zbudować "Nurka ", napęd adoptowany od V100 Marklina ,średnica kół odpowiednia tylko trzeba zwiększyć rozstaw osi do 75 mm. Na początek napęd, zbiorniki, wózki no i ta nietypowa kabina

Załączniki

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.633 64 3
Brawo. Zapowiada się zacnie.
Nie wiem jakie masz plany co do wersji, czasu eksploatacji i oznaczenia. Biorąc pod uwagę jaki masz tabor to wydaje mi się że najlepiej wybrać epokę IV ČSD do roku 1987-go z oznaczeniami według starego schematu czyli T478.3 liczniejsza seria z ogrzewaniem parowym, lub T478.4 mniej liczna seria z mocniejszym silnikiem i ogrzewaniem elektrycznym. Malowanie bywało różne szczególnie najwcześniejszych egzemplarzy ale już w latach siedemdziesiątych najczęściej malowano na kolor czerwony. Początkowo bez żółtego pasa na kabinach. Zdjęcie oryginału przedstawia lokomotywę współczesną w malowaniu historycznym.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.772 78 12
Tym razem coś innego, postanowiłem zbudować "Nurka ", napęd adoptowany od V100 Marklina ,średnica kół odpowiednia tylko trzeba zwiększyć rozstaw osi do 75 mm. Na początek napęd, zbiorniki, wózki no i ta nietypowa kabina
...zapowiada się zacny model :D(y)
Zapewne ( mam nadzieję, że ) do zobaczenia w Piotrkowie...?

Pozdr,...