Jeśli chodzi o samą płytę główną, która była projektowana w Polsce, to działa ona poprawnie i nie uważam, żeby była technologicznie zacofana. Wręcz przeciwnie. Wykorzystując 5 funkcji mamy rozwiązane wyświetlanie sygnałów E1 i to na dodatek zapalanych sekwencyjnie.
Który z innych polskich modeli zagranicznych producentów ma taką możliwość?
Na świecenie świateł czerwonych nie miałem żadnego wpływu. Dodam tylko tyle, że widać, że jest wewnątrz światłowód, a zabrakło maskownicy, tak jak to robi np. Piko Czego jeszcze zabrakło producentowi, nie będę się wypowiadał, ale możecie się domyśleć. Choćby dla tego, że to teraz ja zbieram cięgi, a chińczyk z węgrem mają to bardzo głęboko w tyle spodni.
Wie kolega, jak testuję modele, bo widział mój "warsztat" niejednokrotnie. Każdy z modeli sprzedanych przez SM Rybnik miał skontrolowane funkcje, zadziałanie dźwięku czy jest ( wiele z modeli miało niedolutowane głośniki, co poprawiałem), uzupełnianie brakujących elementów, czy połamanych zderzaków. Każdy z modeli przejechał po mojej makiecie 3m w jedną i w drugą stronę, n ie mam żadnego kółeczka na podłodze, czego inni mogą nie wiedzieć. Dziś wiem, że to był za krótki odcinek, żeby wyłapać błąd dekoderów. Za swoją pracę nie dostałem 90zł, a znacznie znacznie mniej od modelu i nie wiem skąd to przekonanie.
W odpowiedzi od pracownika Esu otrzymałem też tą informację, że trzeba zaktualizować soft. Na zapytanie jak mam to zrobić w tylu modelach, które trafiły już do klientów, pan technik zamilkł.
Oczywiście w miarę moich możliwości czy na giełdzie, czy na różnego rodzaju imprezach, jeśli ktoś się do mnie zgłosi, to wykonam to z chęcią, natomiast na tą chwilę nie widzę tego logistycznie.
Wiem też, że koledzy z Warszawy czy Bielska sami już sobie ogarnęli temat, za co im jestem bardzo wdzięczny.