• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ALBERT MODELL - modele lokomotyw typu 060DA oraz serii ST43

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.845 65 3
Mnie za to zastanawia w jakich latach były produkowane lokomotywy 060DA z poszyciem ryflowanym. Bo jeśli to są lokomotywy z późnych lat produkcji to chyba je produkowano już z wydłużonymi czołownicami dostosowanymi do zabudowy sprzęgu samoczynnego. To by wymagało od Alberta zaprojektowania na nowo także nowej ramy. Wobec tego być może istnienie realna szansa na ST43 w wersji z wydłużonymi czołownicami.

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.842 30 2
Czy jest szansa na nowe wydania ST43/060DA z krajowych szlaków? :)
Nie liczyłbym na wznowienie PTK, choć bardzo bym chciał. :D

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.800 128 1

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.815 177 0
Mogę:
1) Link
2) Link
3) Link i cytat: "Prace nad modelem ST43 również postępują dobrze. Mamy nadzieję, że uda się dostarczyć model jeszcze w tym roku. Największą przeszkodą są terminy produkcji u producenta."

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.815 177 0
Modelarstwo (kolekcjonerstwo) uczy cierpliwości. :)

PS. Ja od czasów gdy byłem mały i miałem kolejkę TT (BR130 + 2 wagony osobowe DR) marzyłem, że kiedyś będę miał kolekcję modeli PKP w skali H0. I mam. A minęło (raptem) 45 lat. Jestem cierpliwy. :)

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
3.029 58 5
253 najprawdopodobniej ep.IVa/b wygląda na malowanie fabryczne Lok. Leszno. Koledzy byli szybsi ,ale ta trafi w moje zbiory...

Ostatnio edytowane: