• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zrób to sam - autobusy SD

Reakcje
5 0 0
no i ładnie :D
co do leflektorów obecnie firmy od pancerki robią taki patent że blaszka a imitacja "szkła" pokryta jest żwyicą, daje to całkiem fajny efekt...
Voyager-BR35107-1-35-Modern-US-M1070-Truck-Tractor.jpg

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Tez byłem ciekaw tych szyb, ale wyszły genialnie, zwłaszcza przednie(y) Swietny pomysl na wycieraczki :)

Marino

Użytkownik
Reakcje
13 0 0
Model jest urody więc niezwykłej.:)
Jako reflektory stosowałem kiedyś światłowód fi 1,5mm. Całkiem dobrze się szlifuje, a wyprowadzony np. pod podwozie może dać efekt lekkiego świecenia.
Można popróbować.;)

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Paweł R
Popieram ... aczkolwiek sam niekiedy robie to " oj tam" jakos to będzie , "pisownia moich postow " ale z tym już chyba się wszyscy oswoili.

Reakcje
5 0 0
do administracji, prościej poprawić a nie prawić trlelemorele...
Każdemu się trafi...gdybym mógł poprawić to bym sam to zrobił a nie kruszył kopie...
nie myli się tylko komputer a jak się szybko pisze to czasem się jakiś kwiatek zmontuje...
Czekam na finał autobusu bo sam kiedyś turlałem się takim :D czasy PKS :)

adi

Aktywny użytkownik
Reakcje
223 10 0
Czy to jest skala 1:1?
Bo ja nie widzę różnic między modelem a prawdziwym Sanosem...
Piękna robota Sławku - SZACUN !!!

OP
OP
SD

SD

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
1.477 2 0
Panowie, dziękuję za wszystkie komentarze i zwrócenie uwagi na techniki, których nie stosowałem jeszcze (żywice utwardzane UV na przykład). Cieszę się, że spodobało się Wam wykorzystanie przez mnie głównie prostych materiałów; na swoje "usprawiedliwienie" muszę zaznaczyć, że pierwsze kroki w "poważnym" modelarstwie stawiałem w czasach, kiedy kupno Distalu czy Cyjanopanu w sklepie było sztuką, a materiałów nie kupowało się przez internet, tylko raczej organizowało przez różnych znajomych lub znajdowało się modelarskie zastosowanie dla elementów różnych przedmiotów wykonanych z modelarsko przydatnych tworzyw. To mi zostało do dzisiaj i zawsze kilka razy oglądam to co mam wyrzucić patrząc, czy czasem się do czegoś nie przyda.

A teraz fotki gotowego modelu - oczywiście jego wykonanie zajęło mi znacznie więcej czasu, niż trwała ta relacja, z oczywistych względów (chroniczny brak czasu). Ty niemniej dobrnąłem do szczęśliwego końca, czemu dowód daje następnych kilkanaście zdjęć. Pozdrawiam - i zachęcam do zbudowania czegoś unikalnego...

Sanos 48.JPG

Sanos 49.JPG

Sanos 61.JPG

Sanos 58.JPG

Sanos 47a.jpg

Sanos 54.JPG

Sanos 56.JPG

Sanos 50.JPG

Sanos 62.JPG

Sanos 46.JPG

Sanos 45.JPG

Reakcje
5 0 0
Wypas, aczkolwiek w służbie PKS nie były takie ładne, no i może jedno pomarudzenie, modele z kołami na wprost zawsze wyglądają nie co sztucznie, skręciłbym kółka nie co :D
Reszta recpect !!!!
pozdrawiam
P.S. czekam na kolejny model :D

MeteorKKR

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
216 8 0
Po prostu Rewelacja!!! (y);):)
Tylko tablica relacji Katowice - Rabka p. Kraków (Wtedy to była istna wisienka na torcie wśrtód samych "Ha Dziewiątek" w relacji Rabka-Kraków) i mogę wsiadać jak przed laty w Krakowie na starym klimatycznym Dworcu PKS przy barze Smok :cool::D

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
860 1 0
:love: Dziękuję za pełną i obszerną relację. (y) Model na MEDAL !!
Podziwiam :rolleyes: i mooocno zazdroszczę umiejętności :podstepny:.

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.815 40 1
Genialny pomysł i wykonanie.(y)(y)Na naszych oczach z niczego powstało coś pięknego i realnego co raduje nasze oczy i jest powodem ślonotoku u co niektórych kolegów nie wyłączając piszącego te słowa.:)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 31
W robocie 56
W robocie 25
W robocie 7
W robocie 10