Chyba juz sie zrobily
Ciety laserem Hips? Chociaz jak na laser za gladki jest.
Robią się, bo zwykle robię dwa-trzy więcej i wybieram te najlepsze i najbardziej powtarzalne. Poza tym zapas może się przydać w przypadku jakichś niepowodzeń później.
HIPS 0,25 mm cięty nóżką od cyrkla (okrąg od wewnątrz) i nożykiem OLFA (kształt zewnętrzny), wyrównany i wygładzony ręcznie papierem ściernym, o gradacji od 800 do 2000. Laser tutaj byłby armatą na muchę, poza tym mógłby sobie nie poradzić z krawędziami.
A czym kleisz ten hips do zywicy. Klej AC to raczej slabo klei PS. Juz raz pytalem ale nie odpowieziales.
Przepraszam, pewnie przegapiłem. Ja nie zauważyłem, żeby CA słabo kleił HIPS do żywicy - mój klei rewelacyjnie, i to niezależnie od konsystencji (używam różnych gęstości). Oczywiście odtłuszczenie to podstawa przy każdym kleju. Kiedy nie zależy mi na czasie, a na precyzyjnym ustawieniu elementów i możliwości poprawiania tegoż, albo na usztywnieniu większych płaskich powierzchni, kleję też distalem - przy czym wtedy dobrze jest powierzchnię delikatnie zszorstkować grubszym papierem ściernym (200 do 400). Najlepiej klei klasyczny Distal, Rapid jest troche gorszy, Poxipole jeszcze gorsze (wymagają natychmiastowego nałożenia, bo zbyt szybko po zmieszaniu tracą przyczepność).