W zasadzie to doświadczenie mam znikome, Szymek
@pado ma duużo większe,
co do grubości ścianki to teoretycznie możesz uzyskać taką jaką masz rozdzieczość dyszy (średnicę), a grubość warstwy taką jak drukarka wydoli. Domowe mają najczęściej średnicę 0,4mm, a grubość warstwy 0,2-0,4mm. Mam kilka wydruków od Szymka i przyznam, że ścianki są niektóre cieniuteńkie ale też mocno pracują i pod lekkim naciskiem pękają. Np niechcący połamałem węglarkę...
Z kolei rozdzielczość druku w wielu przypadkach trzeba niwelować szpachlą by nie było widocznych poziomych linii.
Mam kilka wydruków, ale są to grubsze gabaryty, najcieńsza ścianka z moich wydruków to jakieś 0,8mm, więc na niewiele Ci się to zda.
Pytanie czy uda ci się tak dokładną formę zrobić do odlewu też jest dość trudne. Często w kitach mam "śmieci do odcięcia" i mierzyłem je że mają poniżej 0,1 mm, z kolei ścianki cienkie mają często braki bo żywica nie dojdzie... mam gdzieś odlew koncerza husarskiego, który miał na swej długości kilka ubytków do uzupełnienia szpachlą, a wszystko tak cienkie i filigranowe, że nie dziwota, że żywica tam nie dotarła, mimo odpowietrzania jak mniemam w komorze próżniowej, bo odlew był w jakiejś profesjonalnej firmie robiony.