• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Zbiory mańka :D

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.702 387 20
Patrząc na te prezentacje i na ilość pokazanych modeli to odpowiadając na pytanie powiem, że najlepiej w konfiguracji wygląda Iveco...
Trudno oceniać jak jest tyle modeli na raz. A szkoda, bo modele ciekawe.

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Volvo z naczepą RICO bardzo fajne, sporo się takich zestawów widuje po upadku firmy dobre zestawienia (y).
Mam gorącą prośbę troszeczkę zwolnij z wrzucaniem zdjęć bo nie można chronologicznie komentować tego co pokazujesz.

OP
OP
maniek

maniek

Aktywny użytkownik
Reakcje
70 0 0
received_898160206861995.jpeg
received_898160186861997.jpeg
received_898160146862001.jpeg

Moja pierwszą ingerencja w model . Kalki niestety są straszne ale to nie wina nakładania. Takie zostały już wydrukowane.
Muszę jeszcze nałożyć kalki na glob , tylko ściągnąć go nie mogę ... Będę musiał malowac.

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.011 158 2
Teraz to wygląda jakby stał gdzieś na parkingu poleasingowym po bankructwie firmy kilka lat i napisy same odeszły od kabiny.
Polecam oczyścić ciągnik i zostawić go tylko z opisaną naczepą, będzie wyglądał jak w realu czyli naczepa odkupiona przez prywaciarza i podpięta do konia no name.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
maniek

maniek

Aktywny użytkownik
Reakcje
70 0 0
Ślady po lusterkach chyba ciężko będzie usunąć gdyz , wydaje mi się , były przyklejane na cieplo . Slady na to wskazuja. Bede chcial dokleic lusterka , wtedy powinno lepiej to wygladac . Bylem przekonany ze kalki sa odpowiednio wydrukowane.

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Pomysł mi się podoba, lecz nie przypominam sobie takiego koloru w Ricö, tak jak Bartek mówi, zrobiłbym takie volvo tylko w kolorze białym lub scanie. Tak czy tak doceniam to, że jest to pierwsza tego typu praca i liczę na to że kolejne będą coraz lepsze :).

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
726 2 0
Jak widać na zdjęciach to kalki są po prostu do du..... Psują cały efekt, chyba że to jest zamierzone? Ja bym je jak najszybciej usunął i nałożył porządnie zrobione.
Aby wyjąć glob musisz rozebrać całą kabinę i wcisnąć go do środka, oczywiście delikatnie.

OP
OP
maniek

maniek

Aktywny użytkownik
Reakcje
70 0 0
Pomysł mi się podoba, lecz nie przypominam sobie takiego koloru w Ricö
931345_568544829833733_1503619371_n.png

Ściagne te kalkomanie , faktycznie, źle to wygląda. kalkomanie zakupiłem gotowe, wydrukowane z myślą że są ok. Drukowane pewie były na drukarce atramentowej.
Może ktoś by mi pomógł w wykonaniu kalek z udziałem białego koloru ?

OP
OP
maniek

maniek

Aktywny użytkownik
Reakcje
70 0 0
Część wszystkim , pierwsze słowa kieruje do admina . Ostatni watek , volvo Rico , jezeli można , chcialbym aby został przeniesiony do tematu Robota Mańka ze wszystkimi komentarzami. Dzięki

Pora na prezentacje.

tmp_23609-IMG_12276728143531562109523802.jpeg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 88
Samochody ciężarowe 20
Samochody ciężarowe 174