• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Zbiory mańka :D

IgorS

Aktywny użytkownik
Reakcje
175 2 0
Ciągnik jest w low decku , tylko nie umiem obniżyc zawieszenia. Nie chce zniszczyć modelu, kiedy naucze sie obniżać ciagniki to napewno go przerobie ;)
Ostatnio obniżałem u siebie jeden ciągnik - po pierwsze musisz założyć siodło do low-decka, po drugie musisz obciąć nadkola, po trzecie w ramie z przodu musisz pogłębić o około 1mm miejsce gdzie idzie oś kół, a z tyłu w Actrosie musisz to samo zrobić ale w elemencie z błotnikami (tam przechodzi oś ciągnika). Ja to zrobiłem ostrym skalpelem, wycinając cieniutkie warstwy.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Zestawu nie trzeba obniżać całego. Wystarczy zastosować niższe siodło i odciąć górną część nadkoli, aby naczepa mogła swobodnie się obracać. Model jest zrobiony całkiem przyzwoicie, ale bardzo brakuje detali, które fajnie dopełniły by całość.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 88
Samochody ciężarowe 20
Samochody ciężarowe 174