• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Zbiory mańka :D

agip

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Duży plus za malowanie, natomiast nie przypominam sobie abym kiedykolwiek na bazie widział taką naczepę a i ciągnik dużo odbiega od rzeczywistości.
Jedyny w wysokiej kabinie jaki pamiętam to czteroosiowy ciągnik z orurowaniem na dachu, halogenami, fanfarami i potocznie nazywanymi kogutami.
Może się mylę bo na pewno nie widziałem wszystkich aut jakie firma posiada w swym taborze ale na 99% jestem pewien ze oprócz malowanten model nie ma nic więcej wspólnego z oryginałem.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.387 67 1
Bartek , szanowny kolego , zarejerstrowalem się na tym forum, aby podzielić się z Wami moja kolekcja . Wielu się ona podoba, co mnie bardzo cieszy i bardziej podkreca. To, że nie udzielam się codziennie na forum lub nie komentuje Waszych kolekcji wynika z braku czasu. Niestety tak już jest. Nie chciałbym mieć jakiś kwasów tutaj, ale jeżeli bardzo chcesz to pod każdą Twoją prezentacją napiszę " Super model " mam nadzieję że będziesz wtedy zadowolony. Pozdrawiam
Nie chodzi o to żebyś mi pod każdą prezentacją pisał super model . Rozumiem to że masz mało czasu , ale kto ma go dzisiaj dużo . Wypadało by czasami komuś coś napisać pod tym co prezentuję . Sam napisałeś że komentarze cię podkręcają do dalszego pokazywania i kolekcjonowania , tak samo jest z pozostałymi osobami na forum . Czasem lepiej jest coś rzadziej pokazać i popisać komentarze innym żeby forum to żyło .
Co do modelu który dzisiaj zaprezentowałeś podoba mi się . Lubię malowanie tej firmy z dużymi tradycjami w transporcie , a także bardzo lubię volva fh pierwszej generacji .

agip

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ja takich naczep też nie kojarzę, ani ze zdjęć ani z dróg. Ale udało mi się znaleźć zdjęcie takiego ciągnika w wysokiej kabinie. :)
http://images26.fotosik.pl/88/f03bfb98e21ffe88.jpg
Ja kolego nie twierdzę, że w ogóle takich ciągników nie było ale ciężko na Toruńskiej spotkać wszystko z taboru.
Jedyną różnicę jaką widzę to kolor wstawki na globie bo na modelu jest czerwony a w realu były białe.

OP
OP
maniek

maniek

Aktywny użytkownik
Reakcje
70 0 0
A to ci dopiero , a byłem przekonany ze jest to model wzorowany na oryginale 1:1. Może, napiszę email do gościa od którego go nabyłem i zapytam się czy model ma swój orginal w realu . Co Wy na to ??? Wtedy by się wyjaśniło :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.721 387 20
A to ci dopiero , a byłem przekonany ze jest to model wzorowany na oryginale 1:1. Może, napiszę email do gościa od którego go nabyłem i zapytam się czy model ma swój orginal w realu . Co Wy na to ??? Wtedy by się wyjaśniło :)
Kolega, który robi te modele jest u nas na forum (jak się nie mylę) i podejrzewam, że pewnie robił ten model trochę z głowi i nie ma odpowiednika w rzeczywistości.

OP
OP
maniek

maniek

Aktywny użytkownik
Reakcje
70 0 0
Skoro to inicjatwa własna to i tak bardzo dobrze się prezentuję, moim zdaniem. Dzisiaj zaprezentuję Wam mojego PeKaEs-a :D Chyba będę musiał zatrudnić jakiegoś zawodowego fotografa :oops:
DSC_1073.JPG
DSC_1074.JPG
DSC_1078.JPG
DSC_1079.JPG
DSC_1081.JPG
DSC_1084.JPG
DSC_1085.JPG
DSC_1093.JPG
DSC_1095.JPG

I mam też mały Bonus :p

DSC_1113.JPG
DSC_1123.JPG

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.387 67 1
Co do pekaesa to musiałby tutaj się wypowiedzieć jakiś specjalista w tym temacie , bo jak dla mnie to on też odbiega od oryginału . Fajnie że ma dużo szczegółów dodanych .

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.721 387 20
PEKAES ciekawy i bardzo fajnie wygląda. Waloryzacja na duży plus.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.157 108 2
Plus za ślady po wycieraczkach minus za niepomalowane detale i nie pomalowany środek.
Co do brudzenie to do ideału daleka droga ale trening czyni mistrza.;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 88
Samochody ciężarowe 20
Samochody ciężarowe 174