Cena materiałów jest raczej jasna dla każdego ale skoro już mnie ktoś podejrzewa o szwindel to napiszę jasno i węzłowato aby ukrócić domysły.
Koszt materiału - blacha 8mm w płycie 2000x1000mm to ok 20-25zł za 1kg. w zależności od gatunku. Zaginarka waży nieco ponad 1kg i cenę materiału+śruby+motylki producent wyliczył na 42zł netto.
168zł netto to koszt produkcji.
DO tego dochodzi VAT 42zł. W sumie 258,3zł.
40,70zł to mój zarobek na zaginarce w którego skład wchodzi jeszcze produkcja sprężyn, noży do gięcia i montaż(koszt ok. 10zł).
Przepraszam wszystkich, że odważyłem się zarobić aż ok 30zł na sztuce z tego 5,4zł to podatek więc zostaje niecałe 25zł.
Dla zaginarki za palcami
Koszt materiału - blacha 8mm w płycie 2000x1000mm to ok 20-25zł za 1kg. w zależności od gatunku. Zaginarka waży nieco ponad 1kg i cenę materiału+śruby+motylki producent wyliczył na 42zł netto.
288zł netto to koszt produkcji.
DO tego dochodzi VAT 75,90zł. W sumie 405,90zł.
74,10zł to mój zarobek na zaginarce w którego skład wchodzi jeszcze produkcja sprężyn, noży do gięcia i montaż(koszt ok. 10zł).
PO raz drugi przepraszam wszystkich, że odważyłem się zarobić aż ok 64,10zł na sztuce z tego 11,53zł to podatek więc zostaje niecałe 52,56zł. I tutaj pewnie nikt nie zamówi zaginarek z palcami bo za drogie.
Skoro kolega jest taki mądry to niech zrobi dla kolegów z forum zaginarki i będzie GIT.
Zwolack mam nadzieję się nie obrazi jak pokażę fotki pokazujące korozję: