• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Narzędzia Zaginarki modelarskie UMF.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
zagiąłem już troszkę blaszek i nie bardzo widzę zaginanie 200mm nożem do tapet bez ruchomego stolika
Zaginamy od lat węglarki w zaginarkach The Small Shop. Używamy do tego celu noża dołączonego do zestawu lub metalowej linijki.
Jeśli taka będzie wola kupujących możemy dodawać po kosztach do naszych zaginarek metalowe linijki.

W tym filmie gość gnie długa krawędź o małym promieniu za pomocą zaginarki. Można tam podejrzeć technikę oraz o co chodzi w zaginarkach

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
W tym tygodniu mamy otrzymać wersję ostateczną. Jest już czwartek więc pewnie przeciągnie się do następnego tygodnia.
Termin wykonania całej partii to koniec sierpnia.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
Poprawione zaginarki są już u nas. Dostaliśmy jednak informację, że egzemplarz seryny będzie wykonany dopiero na początku września.
Wcześniej nie da rady bo firma jest zawalona zleceniami. Pozostaje nam zatem tylko czekać.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Interesowała by mnie 8 calowa zaginarka, choć nie ukrywam, że mam pewne opory, bo i zdjęcia poprzedniej mi zostały... ku przestrodze.
Z drugiej strony Ranger byle gówna nie oferuje, więc ... przygarnę sztukę.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
Krawędzi zaginarek zostały dopracowane. Teraz płaszczyzna czołowa jest idealnie prostopadła do podstawy. Obie połówki są szczelne. Wnęki palców w wersji seryjnej zostaną wykończone na okrągło tak jak podpowiadał kolega Zdeniu.
WP_20150812_001.jpg WP_20150812_002.jpg WP_20150812_003.jpg WP_20150812_004.jpg

Pod każdy palec wkładałem blaszkę i próbowałem ją wyrwać, podobnie jest w druga stroną. Luzów nie ma.

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
431 13 17
Wydaje mi się że, nazwę to zęby powinny być ścięte do samego dołu ponieważ przy obecnym kształcie chyba będzie ciężko uzyskać kąt prosty, przeważnie trzeba delikatnie przegiąć. Ale może się mylę.

WP_20150812_004.jpg

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
Krawędź nie może być ścięta do samego końca bo się będzie tępić. Natomiast tutaj po poprawkach wysokość krawędzi uległa zwiększeniu. Jej wysokość z założenia w produkcie seryjnym ma 0,4mm wysokości. Dokładnie tyle ile druga strona zaginarki na sąsiednim foto.

Poprawki miały/ mają na celu pokazanie możliwej do wykonania dokładności.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
Dzisiaj dostałem informację, że egzemplarz seryjny będzie wykonany po 15 września z powodu dużego obłożenia na produkcji.
Nie pozostaje nam zatem nic innego jak czekać.