• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Narzędzia Zaginarki modelarskie UMF.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.817 10 1
Wyjasnienia czego? Ze pro i nie pro. "Ceny raczej podobne" czyli? Mnie interesuje konkret: cena i termin.
Konstrukcje są wykonane ze stali nierdzewnej, część robocza podnoszona za pomocą dwóch sprężyn.
Same zaginarki ważą ok 1kg. W związku z tym byłoby je ciężko podnieść a przy upadku zrobiłaby zniszczenia. Aby tego uniknąć zainstalowałem silikonowe nóżki samoprzylepne 10mm. Zaginarka pewnie stoi na stole i dobrze się ja podnosi.

Parę fotek pokazujących finalny efekt, na dwóch ostatnich widać precyzyjny sposób składania się dwóch połówek.
Wersja pro czyli z palcami, wersja simple czyli bez. Cena 480zł z wersji pro i 299zł dla simple. Termin wykonania miesiąc po zebraniu 30 chętnych.
Fotki są na poprzedniej stronie.

Zaginarki proponowane przez kolegę są aluminiowe - stąd ich cena. Bardzo ładnie wykonane. Jednak materiał jest za miękki jak na długotrwałą pracę na nich. Tutaj rolownica niestety za krótka

Ostatnio edytowane:

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.227 508 29
Nie chciałem zakładać nowego wątku, myślę że jego twórca mi wybaczy, oto zaginarka idealna dla modelarzy.

Są inne filmy pokazujące jej możliwości.