• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wystawa w Krakowie 6-7.12.08 w Muzeum Inżynierii Miejskiej

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
A co to jest to zielone pomiędzy Andrzejem i Tomkiem. Czyżby same moduły klubowe. PRzynieś wydruk tego w poniedzialek do klubu i się pokaże chlopakom i sie zadecyduje już całkowicie co to ma być. Co do tych modułów łukowych to wiem że z nimi chyba było coś nieteges. Ale potem to poprawialiśmy jakoś w klubie albo w domu albo na wystawie ;)

Te niebieskie skrzynki lukowe to twoje czy jak tego KTOSIA co je zakupił od Ciebie ;) Już sie gubie w tym wszystkim ;)

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Niebieskie moje własne. Ale dwa łuki za rozgałęzieniem można zastąpić jedna prostą pożyczona od Bartosza (LL/KKMK)

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Wczoraj do mnie pisał Tomek Czapik że jego Anuśki są do dyspozycji. Niewiem jak z łukiem. Tomku jak czytasz ten wątek to daj nam znać. Pozdrawiam.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Pisz do koelgi Krzyśka Kulki. On się tym zajmuje. Z tego co wiem koledzy teraz siedzą w klubie i uzgadniają jakieś rzeczy ;) Ja siedzę i robię projekty ;/

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Oglądaliśmy dziś halę wystawową:
http://layer.uci.agh.edu.pl/~mczapkie/Train/tmp/modele/warsztat/halaDSCF8194.jpg
- lampy dopiero co się włączyły, ale jak się rozjarzą to porządnie świecą.

Schemat makiet, prawie ostateczny (jutro naniosę poprawki kolegów), jest tutaj:
http://layer.uci.agh.edu.pl/~mczapkie/Train/tmp/modele/warsztat/Halatramwajowa2008Mc2.png
(kliknij aby powiększyć)

Składa się z głównej linii:
szuflada (Dominika@Roberta) - Świerków Miasto (Tomasza) - Brzozy Młp. (Andrzeja) - Bartoszów (Bartka) - Strumień (Krzysztofa) - Padowo Budowa (Szymka) - szuflada (Kennediego :)
oraz odgałęziającej się linii bocznej do stacji Marcina przez Żelistrzewo i Anuśki Małe.
Wspomnieć też należy o szlakach łączących te stacje, bez których nie dało by się tego połączyć. Ale ciągle za mało szlaku. Budujcie moduły szlakowe (łukowe :)

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Sory chłopaki że wczoraj nie dotarłem do was na spotkanie ale niestety praca mi nie pozwoliła. Mam jednak nadzieje że pewne rzeczy zostaly ustalone i teraz pójdziemy do przodu. U mnie prace budowlane ruszą pełną para dziś w nocy/jutro jak tylko przekażę projekt we właściwe ręce. Na zdjeciu widzę że tam troszkie ciemnawo ale jak mówicie że lampy sie rozpalają i lepiej świecą to luzik. Mam nadzieje że tam też ciepło będzie bo jak będzie zimnica to będzie lekka kiszka ;)
Czy wiadomo już co z barierkami od MPK.

Paweł

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
12 0 0
pado napisał(a):
Na zdjeciu widzę że tam troszkie ciemnawo ale jak mówicie że lampy sie rozpalają i lepiej świecą to luzik. Mam nadzieje że tam też ciepło będzie bo jak będzie zimnica to będzie lekka kiszka ;)
Jest tam bardzo jasno (zdjęcie trochę przekłamuje), ok 10 kaloryferów - można chodzić w podkoszulku.

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Paweł napisał(a):
Brawo Maćku za wczorajsze walki z resztą o układ makiety. Teraz ma to ręce i nogi i ludzie coś zobaczą :)
Cieszę się że ktoś to docenia, bo wczoraj niektórzy się zachowywali jak dziadki z loży szyderców w Muppet Show :->

Co do świateł to raz że świecą po chwili znacznie jaśniej, dwa że robiłem lampa błyskową i zdjęcie jest niedoświetlone.
Ale myślę że w weekend będzie można zrobić fotosesję w świetle dziennym, są okna i świetliki.

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Wersja ostateczna:
http://layer.uci.agh.edu.pl/~mczapkie/Train/tmp/modele/warsztat/Halatramwajowa2008Mc3a.png
(kliknij aby powiększyć)

Tomek K. dostał plan i będzie robił draft rozkładu jazdy (czas modelarski 1:4),
w poniedziałek ma mi to przynieść aby wrzucić do grafikonu i ładnie wydrukować.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
A jak z podziałem torowym. Główna linia do Izikowa a do mnie odgałęzienie :?: Planik oki tylko mam jedno pytanko. Co to jest ta czarna skrzynka pomiędzy mną a Pawłem. Jeden niebieski segment to klub a ta następna :?: Też klubowy segment.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Chłopaki coś mi umknęło ostatnio, a oświeciło mnie jak dostałem kilka maili z zapytaniem w sprawie godzin otwarcia imprezki. Myślałem że już to podawaliśmy. Dla zainteresowanych podaję teraz te godziny:

[shadow=red]6 i 7.XII 10:00-14:00 oraz 16:00-20:00
13.XII 10:00-14:00 oraz 16:00-20:00
14.XII 10:00-14:00(15:00) potem składanie makiet[/shadow].

Dni od poniedziałku do piątku są dniami zamknietymi, ale pewno po wcześniejszym umówieniu sie można będzie przyjechać i się spotkać (popołudniu) ;)

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
gbbsoft napisał(a):
Już

A co będziemy robić między 14:00 a 16:00 (6 grudnia)? :D
Ale mój post o info z pomyłką też można wykasować ;)

Co do robienia czegoś w przerwie to proponuję:
- obiadek
- fotosy makiet
- rozmowy z ludzmi
- skok na piwko
- może jakieś zakupy

Zapewne ktoś będzie sie kręcił z naszych po hali wiec napewno sie niezamkniemy na 4 spusty.