• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Warsztat - Flotoma

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.784 1 0
Dla mnie obraz pouczający. Jestem modelarskim jaskiniowcem, który jest na wczesnym etapie używania Libora Kopecka. Patent z wewnętrzną stroną drzwi - świetny ale łamanymi szybami bardzo mi Zaimponowałeś. Tomaszu. Brudzeniie modelu dobrze przedstawione.
W ogóle fajny montaż.
Wbrew pozorom, to nie jest łatwe.
Może jako ścieżkę dźwiękową dałbym Je t'aime... moi non plus ;)

OP
OP
Flotoma

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.553 5 0
Fajny film (y) Model Citroena jest bardzo ładnie wykonany i pierwszy raz widzę w skali H0 montaż podwozia na śrubki.
Mnie też zauroczył ten model, przede wszystkim technologią opracowania. Przez przypadek dowiedziałem się o nim. Na desce rozdzielczej producent zaimitował nawet front radioodbiornika, jest osobna gałka zmiany biegów. Mocowanie na wkręty również pierwszy raz spotkałem w skali 1:87. Nie ukrywam, że łatwość demontażu zachęciła mnie do wzięcia modelu na warsztat :)

Dla mnie obraz pouczający. Jestem modelarskim jaskiniowcem, który jest na wczesnym etapie używania Libora Kopecka. Patent z wewnętrzną stroną drzwi - świetny ale łamanymi szybami bardzo mi Zaimponowałeś. Tomaszu. Brudzeniie modelu dobrze przedstawione.
W ogóle fajny montaż.
Wbrew pozorom, to nie jest łatwe.
Może jako ścieżkę dźwiękową dałbym Je t'aime... moi non plus ;)
Dziękuję Maćku :) Twoja propozycja ścieżki dźwiękowej byłaby duuużo lepsza. No i wieża występowała w "teledysku" :giggle: Niestety nie miałem takiego wyboru w bibliotece dostępnych utworów na yt.

saaro

Aktywny użytkownik
Reakcje
527 5 0
Przeglądając ich katalog na rok 2025 i natknąłem się na takich znanych producentów jak Busch, Brekina, Norev itd. Ale że nikt z nich nie produkuje podwozia montowanego na śrubki, to pozostaje tylko jakiś azjatycki producent ;)

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.360 17 2
Robota piękna że aż się trudno oderwać od oglądania.
Tomku te szyby zamocowane na micro Liquiteape dobrze się trzymają? większe w skali 1:43,5 też będą się trzymać?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.903 388 20
Tomku te szyby zamocowane na micro Liquiteape dobrze się trzymają?
Micro Liquitape, to chyba klej do czasowego mocowania, żeby dobrze można było dopasować i oznaczyć miejsca przycięcia na odpowiedni wymiar. Wydaje mi się, że i w skali 1:43 też czasowo ten klej utrzyma elementy plastikowe.

OP
OP
Flotoma

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.553 5 0
Robota piękna że aż się trudno oderwać od oglądania.
Tomku te szyby zamocowane na micro Liquiteape dobrze się trzymają? większe w skali 1:43,5 też będą się trzymać?
Dziękuję :)
Pokazaną taśmę klejącą w płynie używam od co najmniej 10 lat. Na ten klej przyklejam np. tabliczki na modelach parowozów. Do dzisiaj żadna nie odkleiła się, a modele od czasu do czasu pakuję i zabieram na wystawy. Moim zdaniem klej cały czas dobrze trzyma.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 6
W robocie 2
W robocie 7
W robocie 14
W robocie 33