• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wagonowy hyde park na PKP (po 1945 roku)

Jan Ragulić

Aktywny użytkownik
Reakcje
90 5 0
Szczerze mówiąc, to nie wiedziałem gdzie umieścić te zdjęcia. Zdecydowałem, że dam je tutaj. Jeżeli popełniłem omyłkę, proszę o przeniesienie w stosowne miejsce.

Mój Znajomy, jadąc do pracy spotkał w Tczewie takie oto cuda:

Ktoś, bodajże w wątku o Trójmieście napisał, że wagony jadą do Arabii Saudyjskiej. Ja zaś po przeszukaniu zasobów sieci, dowiedziałem się, że operator SAR, którego oznaczenie widnieje na wagonach, jest operatorem australijskim. Czy ktoś z trzymających wiedzę, może to zweryfikować?

Zgoda na publikację zdjęć jest.

Załączniki

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.735 125 86
tn_sa-sar-wagons-acid-greenbrier-poland-ale.jpg

http://www.railwayage.com/index.php...o-saudi-arabia-as-quarterly-orders-climb.html (Wednesday, October 07, 2015)

http://www.railwaygazette.com/news/...ew/ale-to-deliver-wagons-to-saudi-arabia.html (20 Apr 2016)
'The wagons are being built to US standards and are 14 m long, 4·6 m high and 3 m wide and weigh up to 30 tonnes. They will be shipped in batches of 60 over 22 months, travelling by sea from Gdansk to Dammam from where they will be moved 215 km over two days to the SAR yard at Na’ariyah. The first shipment is scheduled to arrive in Saudi Arabia in July.'

Zdecydowanie = Saudi Arabia Railways.

Ostatnio edytowane:

Jan Ragulić

Aktywny użytkownik
Reakcje
90 5 0
kiedyś SAR to było South African Railways, nie wiem jak jest teraz.
Szanowni Panowie. Serdecznie dziękuję za wyjaśnienia. Dzięki Wam dowiedziałem się znowu czegoś nowego.
Tak naprawdę, w tematyce kolejowej jestem początkujący, więc jeszcze raz serdeczne podziękowania.
Jan Ragulić

Ostatnio edytowane:

Preki

Aktywny użytkownik
PGM
Reakcje
128 3 0
Kolega Lukasy trafił na taki dość ciekawy przypadek wagonu 611A lub 612A. Na pierwszy rzut oka - wszystko w porządku, ale drzwi ładunkowe są... nietypowe. Ciekawe, jaki numer wagon nosił i co to za drzwi, na zdjęciu wiele niestety nie widać, poza tym, że sięgają samej krawędzi pudła.

Zdjęcie pochodzi z galerii WRP.