• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa [Tort] Miasteczko KuKu

Reakcje
1.786 13 0
OOo :shock: , dobrze mi znana obrotnica - dane mi było ten obiekt właśnie kilkakrotnie patynować i podziwiać jego funkcjonowanie :D .
Gratuluje nowego nabytku :D .

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Witam, dawno mnie tu nie było. Podosypywałem szuter na szlaku i pomaltretowałem go pigmentem. Teraz chyba lepiej?

Załączniki

Andrzej Witowski

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Witam Forumowiczów. Mam na imię Andrzej.Jestem tutaj pierwszy raz i dopadł mnie zamiar zbudowania własnej makiety. Zestaw startowy PIKO DCC jest, tory Piko A-Gleis i na razie tyle :) Czytałem że sterowanie ROCO jest lepsz , ale myślę że na początek PIKO też może być ( dla żółtodzioba lepszy rydz niż nic :) . Chciałbym zapytać się czy nie uważacie tego szutru za drobnego ??? Oczywiście nic nie jest klejone jeszcze, posypany tor tylko dla pokazania. Z góry dziękuję za odpowiedź i pomocne uwagi.
DSC_0634.JPG
DSC_0635.JPG

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.315 67 5
Witam nowego kolegę. Na początek pytanko: Dlaczego Andrzeju napisałeś w tym wątku, miast założyć własny ?
Co do szutru - jeśli to szuter TT, to ok. Możesz go nieco wymieszać z H0. Pytanko: czy pod torem coś jest, bo wygląda trochę płasko.

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Przecież napisał, że wysypał w celu podglądowym. Uważam, że nie jest za drobny tylko w sam raz.

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Witaj, jest to materiał raczej ciężko dostępny. Jest to pył pozostały po wierceniu wiertarką w stropach głównie. W pracy akurat miałem wiertarkę z workiem do zbierania pyłu i zamiast worek opróżniać jak cywilizowany człowiek do kosza to ja ten pył zabierałem do domu.

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Drzewka w trakcie pracy. Wysokość nie jest ostateczna, części nie robiłem grubego pnia ponieważ będą urywane jako małe drzewka. A małe drzewka dużego pnia nie mają :)

Załączniki