• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa [Tort] Miasteczko KuKu

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
tkarkady, trawkę na górze sypałem z góry, potem pukałem młotkiem i zbierałem nadmiar odkurzaczem, czasami też dmuchnąłem. Między bocznicami już robiłem odkurzaczem bez pukania bo nie ma tej możliwości, metoda z plackami traw niezbyt mi wychodzi, ale jeszcze jutro zrobię próbę. Ten 3 tor jakoś uciekł, sam już nie pamiętam jak , różne rzeczy na PKP się dzieją. Semafory czekają spokojnie w szufladzie na montaż, który ma wykonać tata (pewnie będzie tak jak m.in. z lutowaniem).
Cieszę się, że stodoła jak i trawka się podoba :oops:

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
968 82 5
Jak jest to technicznie możliwe to najpierw obróć do góry nogami i wytrząś na gazetę, a odkurzaczem to i owszem, na sam koniec. Wszystko co nie przyklejone wyssa. A ta mieszana trawa jest najlepsza.

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Tylko czy dasz radę tą całą makietę obrócić do góry nogami? Nonsens!!! Ciekawe jeszcze jak ci ktoś zaproponuje sadzenie trawy z procy,oj zajefajny efekt będzie :D

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
KuKu - jak już obrócisz makietę do góry nogami, o ile to technicznie możliwe to weź telewizor marki Rubin*, podłącz go i zbliż kineskop do połaci trawki. Tak Ci to wtedy naelektryzuje, że wszystko Ci będzie stało... :LOL: ;)

*Rubin - telewizor made in USSR, znany z dodatkowych funkcji wybuchowych.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
968 82 5
Tak Was to q.. bawi? Nie wiem jak duża jest makieta Kuku, może da się ją obrócić z tatą? ja akurat obracam skrzynki po sadzeniu trawy, a wylatuje tego mnóstwo. Sadzarka też zdrowo wali na boki i mi tej trawy po prostu szkoda.

tkarkady

Znany użytkownik
Reakcje
849 0 0
KuKu napisał(a):
Ten 3 tor jakoś uciekł, sam już nie pamiętam jak , różne rzeczy na PKP się dzieją.
Niby tak , ale możesz mieć problemy z jazdą bo załamanie jest dość głębokie . Spróbój ten tor oderwać albo odciąć od spodu i wyrównać , to jest do zrobienia i na pewno warto.
Walenie młotkiem po makiecie nie jest dobrym pomysłem , trawę posadzisz ale coś innego popsujesz.
Przygotowanie "placków" z trawy jest proste a efekt bywa lepszy niż z sadzarki . Później wyklejanie to spokojna robota , sama przyjemność , łączenia maskujesz posypkami , zawikolujesz i gotowe.

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
tkarkady, z taborem nie ma problemów. Jak oglądam stare zdjęcia to nie widać tego, żeby było, aż tak przekrzywione. Problem jest wyolbrzymiony dopiero po dodaniu szutru. Jutro popróbuje jeszcze
Zamiast obracania to zbieram nadmiar odkurzaczem i odzyskuje ją bo mi też szkoda.
Panowie ze śmiechu płaczę i boję się, żeby rodziny nie pobudzić ;)

PS. Mój tata to trochę ciężkawy i ciężko będzie z nim makietę obrócić, łatwiej by było z siostrą bo mała jest jeszcze.

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
tkarkady napisał(a):
Walenie młotkiem po makiecie nie jest dobrym pomysłem ...
Oj nie,też tak sądzę,no chyba że robisz rekonstrukcję nalotu dywanowego bombowców B-52,wtedy możesz tym młotkiem walić gdzie popadnie :D No chyba że to ma być Hiroshima, wtedy walisz raz a porządnie wielkim młotem 8)

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
KuKu napisał(a):
marekw111 napisał(a):
tkarkady napisał(a):
Walenie młotkiem po makiecie nie jest dobrym pomysłem ...
Oj nie,też tak sądzę,no chyba że robisz rekonstrukcję nalotu dywanowego bombowców B-52,wtedy możesz tym młotkiem walić gdzie popadnie :D
Jeszcze bym tatę niechcący na makiecie uderzył
Ale za to jaki efekt dźwiękowy byś miał,ryk niczym warkot samolotu,tylko dobrze celuj ;)

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
968 82 5
W ten sposób udowadniacie po raz kolejny wyższość modułu nad tortem.
Jak coś mi nie wyjdzie mogę go cisnąć o ścianę, przez okno, albo wynieść na tory pod pospieszny.
A tu pozostaje jedynie młotek i siekiera. :(

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Zbyszek napisał(a):
W ten sposób udowadniacie po raz kolejny wyższość modułu nad tortem.
Jak coś mi nie wyjdzie mogę go cisnąć o ścianę, przez okno, albo wynieść na tory pod pospieszny.
A tu pozostaje jedynie młotek i siekiera. :(
No co ty Zbychu,nic nie udowadniam,u mnie nie ma prawa coś nie wyjść, no w ostateczności gdy by naprawdę mi kiedyś nie wyszło, to faktycznie posadzę trawkę metodą za pomocą młota. :p

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Witam!
Machnąłem ostatnio budę dla psa, chyba troszkę za duża?

oraz taki pomościk.

Mam takie pytanie co mi polecacie umieścić w tym rogu, może macie jakieś fajne pomysły

I dalszy ciąg sadzenia, trzeba dopracować łączenie placków.

Załączniki

• 282 KB Wyświetleń: 744
  • 257,7 KB Wyświetleń: 743
  • 414,9 KB Wyświetleń: 746
  • 352,3 KB Wyświetleń: 743
  • 360,9 KB Wyświetleń: 744
  • 385,5 KB Wyświetleń: 743
  • 332,6 KB Wyświetleń: 742
  • 254,9 KB Wyświetleń: 739
  • 278,8 KB Wyświetleń: 745
  • 371,8 KB Wyświetleń: 740