• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa [Tort] Miasteczko KuKu

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
@mudol, makietę o długości 3 m bez problemu mogę wstawić właśnie prostopadle do tej barierki dłuższym bokiem. Dodatkowo cała konstrukcja byłaby na kółkach, żeby móc nią wyjechać w razie potrzeby.
@Pawelec dziękuję za gratulację. Córka już ma 2 lata prawie i od urodzenia przesypia całe noce - więc jestem tym szczęśliwcem.
@Tempest to najwyżej za 27 lat zacznę kolejną.
@przemek tabisz oczywiście, ze można. Tylko chcę zbudować coś na co mi starczy czasu i nie zrujnuje mnie finansowo.

Jestem w trakcie przeszukiwania forum czy ktoś realizował coś podobnego jak na moim szkicu?

Tempest

Znany użytkownik
Reakcje
718 4 0
KuKu napisał(a):
to najwyżej za 27 lat zacznę kolejną.
Moje wyjechały z domu kilka lat temu na stałe na studia i już nie wróciły (masz więc 19-2=17 a nie 27 lat do tej wspaniałej godziny;)) więc nie omieszkałem zaanektować i zagracić ich pokoi. A na makietę przeznaczył bym jednak więcej miejsca bo te 3 metry dla H0 to jednak nie jest dużo. Wziąwszy pod uwagę przestrzeń którą możesz wykorzystać - bo to poddasze jest całkiem spore więc wszyscy domownicy powinni się pomieścić - pomyślałbym jednak o czymś nie tyle większym co dłuższym. A co do rujnowania finansowego to mniej taboru a więcej makiety i bilans wyjdzie na 0.:)

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
@Tempest, ja dla przykładu nie wyjechałem i w domu rodziców mieszkałem dopóki swojego domu nie wybudowałem, a więc 27 lat. Więc różnie to może być. Na poddaszu mam wiele możliwości umiejscowienia makiety. Docelowo chciałem zabrać tą z domu rodziców i ją podremontować, ale wychodzi, że muszę ją rozebrać prawie na czynniki pierwsze i mogę być nie zadowolony z efektu. Ze względu na specyfikę mojej pracy przeważnie nie ma mnie 5 dni w tygodniu, po roku lub dwóch mam przerwę pół roczną lub roczną, gdzie w domu pojawiam się już prawie codziennie. Obecnie kończę budowę i wiem, że jakieś pół roku lub rok będę miał spokojne, więc chciałbym zacząć coś, bo muszę zwolnić miejsce w domu rodziców. Nie chce, żeby to był wyścig pod względem większej. Chce mierzyć zamiary na siły, czas i koszta.
Czy są dostępne bloki torów i rozjazdów do autocada?

Krocik TV

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
947 8 0
@Tempest, ja dla przykładu nie wyjechałem i w domu rodziców mieszkałem dopóki swojego domu nie wybudowałem, a więc 27 lat. Więc różnie to może być. Na poddaszu mam wiele możliwości umiejscowienia makiety. Docelowo chciałem zabrać tą z domu rodziców i ją podremontować, ale wychodzi, że muszę ją rozebrać prawie na czynniki pierwsze i mogę być nie zadowolony z efektu. Ze względu na specyfikę mojej pracy przeważnie nie ma mnie 5 dni w tygodniu, po roku lub dwóch mam przerwę pół roczną lub roczną, gdzie w domu pojawiam się już prawie codziennie. Obecnie kończę budowę i wiem, że jakieś pół roku lub rok będę miał spokojne, więc chciałbym zacząć coś, bo muszę zwolnić miejsce w domu rodziców. Nie chce, żeby to był wyścig pod względem większej. Chce mierzyć zamiary na siły, czas i koszta.
Czy są dostępne bloki torów i rozjazdów do autocada?
Spróbuj coś sobie zaprojektować w darmowej wersji programu SCARM.

SantaFe

Znany użytkownik
Reakcje
674 30 7
Super, że powracasz do makiety.
Poszukaj po niemieckich forach, tam jest mnóstwo takich planów jak szukasz.