• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tabor WKD

OP
OP
M

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Ten walor historyczny z czasem może jednak nabierać znaczenia dla tych jednostek. Tak powiedzmy naście lat.
Coś tak jak wycofane już Warszawskie tramwaje Konstal 13N. Kilka się ostało zdaje się w zajezdni.
Jak je wycofali, to na wyjeździe z Warszawy na AL. Krakowskiej kilka razy widziałem je na lawetach.
Jak się jedzie częścią obwodnicy Warszawy od węzła Jerozolimskie w kierunku węzła Reguły (mam nadzieję że nie pokręciłem nazw węzłów) jak się jest na wiadukcie WKD widać po prawej stronie prywatną kolekcję kilku tramwai tego typu.
Może i kilka EN 94 spotka taki los.
W tej kolekcji świetnie widocznej z WKD lub rowerku są nie tylko Warszawskie tramwaje

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
72 2 0
Mały off-topic: czy Kolega może napisać, gdzie dokładnie znajduje się ta kolekcja (ulica) oraz czy jej właściciel udostępnia ją dla zwiedzających?

leb

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Kolekcja jest na rogu Salomejskiej i Badylarskiej. Jest to prywatna działka, więc chyba wejść się na nią nie da, ale i tak całą kolekcję widać od ulicy Salomejskiej.

TomekFR

Nowy użytkownik
Reakcje
5 0 0
Chciałbym zrobić model H0 EN94, czy ktoś wie gdzie można znaleźć jakieś plany tego zespołu ?
Nie mieszkam w Polsce to nie mogę sobie pójść na miejsce z miarką wszystko zmierzyć :D

Pt47-106

Znany użytkownik
Reakcje
591 11 5
Ostatnio edytowane:

TomekFR

Nowy użytkownik
Reakcje
5 0 0
Dziękuje za linki ale ja akurat planowałem zrobić ten model za pomoc drukarki 3D ;)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.463 552 30
To pierwsze zdjęcie przed dworcem PKP w Grodzisku jest fantastyczne. Gdzieś dawno temu widziałem podobna pocztówkę, ale chyba powojenną (ta fotka wydaje mi się starsza).