Poniatowa najbardziej internacjonalna stacja jaką spotkaliśmy podczas tego wyjazdu, a nasz Kolega Piotr podczas tej eskapady ustanowił trudny, a w zasadzie niemożliwy do pobicia rekord znalezionych rzadko spotykanych szyn, chwała mu.
Resicza 1916
Kercz 1916
Bochum 1921 wydaje mi się że nie spotkałem się jeszcze w przypadku tego producenta z pełną nazwą miesiąca.
О.П.3. - Объединенных Путиловских заводов, przepraszam za zamieszanie.
W.I.T 1904
Diosgyor 1914
Teschen 1903
Ta już dzisiaj była pokazywana А.Ю.Р.З.Б.О.-Александровский Южно-Российский Завод Брянского Общества 1913
Zakłady im. Demidowa 1916 mam wrażenie że kiedyś juz była na forum.
I trzy ostatnie najważniejsze zidentyfikowane przy pomocy Kolegi Jarząbka, za co mu serdecznie dziękujemy całą nasza brygadą.
Р.Г.З.-Рыковский государственный завод. 1929
I dwie amerykańskie, pierwsza to MARYLAND Steel Co. z roku 1917
Druga zaś to Lackawanna z Pennsylvani z roku 1917
Tu więcej informacji o tej wytwórni.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lackawanna_Steel_Company
Ekscytujące, powiadam Wam że takiej radości nie czułem od czasu odnalezienia szyny z 1861 w Kutnie.
Na zakończenie małe sprostowanie cytuję fragment wpisu Kolegi Stanisława dotyczącego cechy "PV"
Po raz pierwszy cecha ta pojawiła się w temacie we wpisie #379 z 10 sierpnia 2018 r. w którym zamieściłem kilka zdjęć szyn z płotu w Cerkiewniku
Nie jest to prawdą po raz pierwszy taką cechę znaleźliśmy z Piotrkiem podczas wycieczki z Wykna do Koluszek 18 listopada 2017 roku, co nie zmienia faktu że do dziś jej znaczenie jest nieznane.
Jest jeszcze Nałęczów ale tam było tylko kilka cech i to trudnych do odczytania z powodu padajacego gęstego śniegu, jutro na zakończenie kilka zdjęć i przez jakiś czas odpoczniecie od naszych znalezisk, ale nie rozleniwiajcie się, szukajcie cech.
Resicza 1916
Kercz 1916
Bochum 1921 wydaje mi się że nie spotkałem się jeszcze w przypadku tego producenta z pełną nazwą miesiąca.
О.П.3. - Объединенных Путиловских заводов, przepraszam za zamieszanie.
W.I.T 1904
Diosgyor 1914
Teschen 1903
Ta już dzisiaj była pokazywana А.Ю.Р.З.Б.О.-Александровский Южно-Российский Завод Брянского Общества 1913
Zakłady im. Demidowa 1916 mam wrażenie że kiedyś juz była na forum.
I trzy ostatnie najważniejsze zidentyfikowane przy pomocy Kolegi Jarząbka, za co mu serdecznie dziękujemy całą nasza brygadą.
Р.Г.З.-Рыковский государственный завод. 1929
I dwie amerykańskie, pierwsza to MARYLAND Steel Co. z roku 1917
Druga zaś to Lackawanna z Pennsylvani z roku 1917
Tu więcej informacji o tej wytwórni.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lackawanna_Steel_Company
Ekscytujące, powiadam Wam że takiej radości nie czułem od czasu odnalezienia szyny z 1861 w Kutnie.
Na zakończenie małe sprostowanie cytuję fragment wpisu Kolegi Stanisława dotyczącego cechy "PV"
Po raz pierwszy cecha ta pojawiła się w temacie we wpisie #379 z 10 sierpnia 2018 r. w którym zamieściłem kilka zdjęć szyn z płotu w Cerkiewniku
Nie jest to prawdą po raz pierwszy taką cechę znaleźliśmy z Piotrkiem podczas wycieczki z Wykna do Koluszek 18 listopada 2017 roku, co nie zmienia faktu że do dziś jej znaczenie jest nieznane.
Jest jeszcze Nałęczów ale tam było tylko kilka cech i to trudnych do odczytania z powodu padajacego gęstego śniegu, jutro na zakończenie kilka zdjęć i przez jakiś czas odpoczniecie od naszych znalezisk, ale nie rozleniwiajcie się, szukajcie cech.
Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
- 3
- 2
- 1
- Pokaż wszystkie