• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Stacja Mława

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.245 66 5
Z jednej strony wiadomo, o co kaman. Że nie wszyscy wszystko widzą, albo, że nie widzą, co powinni widzieć.
Ale jeśli ktoś, komu nie było dane wejść "do środka" jest zainteresowany i co najważniejsze inteligentny, zapyta gdzie można to samo obejrzeć z bliska, lub poprostu zapyta, co to, jak się nazywa i zapyta wujka google, który go skieruje na forum....np.....np. nasze :)

Ale, że społeczeństwo jest stopniowo ogłupiane przez rząd (widzę to po pracy w szkole), to dyskusja ta staje się w pewnym stopniu uzasadniona. I może warto poświęcić jej osobny wątek.

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
no wiadomo że zamach był mgła i itp a społeczeństwo jest ogłupiane wypowiedziami kaczki i jego przydupasami teraz widzę z kim pisze wszystko jasne to ku..a co za pajacowo.Brak słów aby opisać te wypowiedzi

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.245 66 5
Tu nie chodzi o kaczora i rudego, tylko o to, że ludzie przestają czytać ze zrozumieniem i zamykają im się klapki na oczach. Cokolwiek słyszą, czy widzą, czy czytają - ich własna interpretacja jest jedyną, bez względu na temat.
Niektórzy mają nawet swoje zdanie przed usłyszeniem, czy przeczytaniem czegokolwiek. Ba, niektórzy nawet po polsku nie potrafią się wypowiedzieć w formie pisemnej, bo zasady gramatyki, ortografii, stylistyki i interpunkcji się zatraciły gdzieś w cyberprzestrzeni... Jak mówią moi uczniowie: Żal.pl

Ale to znowu jest offtopic, przepraszam w imieniu kolegów, którzy zaczęli dyskusję na boku, bo chyba nie są zbyt lotni, żeby się zdobyć na napisanie tego trudnego słowa. Ja również ze swej strony przepraszam za off. Może moderatorzy przetoczą tych parę wpisów, gdzie trzeba, żeby nie zaśmiecać wątku, który jest przez wielu z nas oglądany z przyjemnością.

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
I oto mi właśnie chodziło żeby każdy czytał posty ze zrozumieniem nie było by tego tematu.Po sklejeniu modelu nie ogląda się go z metra tylko z bliska :)

Reakcje
1.786 13 0
Wszystko się generalnie najpierw ogląda ogólnie ,potem z bliska i wtedy odkrywa się właśnie walory i smaczki danego obiektu. Wtedy właśnie ,przy tym największym zbliżeniu, zaczynamy doceniać kunszt i piękno modelarskiego artefaktu...i to jest największa frajda... i tak ma pozostać....:)

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
Kilka nowych fotek-bałagan w czasie remontu musi być i na zewnątrz, pokój prezesa jak i on sam i ogólnie od frontów.

Załączniki

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
No niestety Kris
Za to napiszę Ci że ruszyłem już z budową modeli na mój moduł i niedługo pokarzę efekty,bo na razie wszystko jest w totalnej rozsypce.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.245 66 5
To super, bo już zaczynało być nudno, od kiedy Daniel skończył dioramę, Marek zabrał się za wiersze, a Zbyszek też coś knuje w domowym zaciszu i nie pokazuje :):p ;)

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
Dziś słoneczko wyszło więc kilka fotek stacji nad którą pracuję .Pierwsza to Kibri 39368 a druga to Vollmer-3524 w której zmieniłem troszkę wygląd zmieniając drzwi na szersze od strony peronu jak i od wejścia.Oczywiście wnętrza i oświetlenie.Modele nie są jeszcze"postarzone" czekam na wenę!
Jest też próba zieleni-sadzarką która nie działa:( i wnętrze nastawni.

Załączniki

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
Sadzarka z muchołapki zrobiłem wszystko jak w opisie i coś tam działa ale normalnie dotykam dwóch przewodów i lekkie mrowienie tylko czuje.Może to wina zasilania-baterie lub trawki polak 6mm.
A dechy to mi tak drukarka wypluła chciałem ciemniejsze ale jak to bywa w życiu nie wszystko wychodzi jak byśmy tego chcieli.

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
Przecudowna robota. Jestem pelen podziwu. Wiele razy przed nastepnym klejeniem budynku mowie sobie, ze ten wykoncze w srodku. I tylko na tym sie konczy. Sklejam i i wstawiam na makiecie i gonie niewiadomo dakad i po co. Jak juz zrobie swoje siedem modulow i uda mi sie to sprzedac to nastepne moduly zaczne od budynkow. Wykoncze jak kolega do zamieszkania. Jeszcze raz gratuluje dobrej roboty.