• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Stacja Mława

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.476 552 30
Dawno już nie byłem w nastawni, ale nie pamiętam, bym widział pulpit urządzeń przekaźnikowych wbudowany w biurko. Zwykle jest to oddzielny element wyposażenia na właśnie podstawie, niezwiązany z meblami. Poza tym wydaje mi się, że powinien być dostęp do pulpitu ze wszystkich stron. Czy ten model jest wzorowany na rzeczywistym wyposażeniu jakiejś nastawni?

P

Paweł Piotr

Gość
nie pamiętam, bym widział pulpit urządzeń przekaźnikowych wbudowany w biurko
Na małych stacjach czy na posterunkach odgałęźnych były i są stosowane małe pulpity kostkowe wbudowane w biurko. Taki pulpit był na nieistniejącej stacji Wielkie Drogi, na nieistniejącym podg. Dłubnia, jest na podg. Raciborowice, jest na stacji Zastów i Niedźwiedź - wszystkie z nich kiedyś obsługiwałem...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.030 79 12
Ogólnie robota - szacun(y). Ale pytanie moje z innej parafii...:gwizd:
Skąd Ci się wzięła Mława jako temat?? Pytam, bo trochę bliskie mi okolice:D:D:D

Pozdrawiam z MMz:)

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
934 19 5
Budynek jak pisałem nie jest jeszcze ukończony przy brudzeniu z pewnością zniknie ten czarny pas od daszku.A Mława z sentymentu do tej stacji. Znacie kogoś kto wyciął by dla mnie laserem kilka okien wysyłkowo,bo w moim mieście nikt nie chce się za to brać po prostu za mało.

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
934 19 5
Witam, może ktoś podpowie jakim klejem przykleić blaszki na łączach torów.Bo mi wyszła porażka narobiłem se tylko syfu skrobanie i zmarnowane blaszki.
183268_c.jpg

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
19.241 216 0
Klej cyjanoakrylowy na przykład Kropelka, wstawiasz łubek na żądane miejsce, utrzymując go w takiej pozycji, wykałaczką z klejem na końcówce aplikujesz klej.

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
934 19 5
Wielkie dzięki klej kropelka i wykałaczka zaspokoiła moje oczekiwania. Ruszyłem z zieleniną testy traw, mieszanie itp, pracy jest jeszcze ogrom ale jak widać cały czas do przodu. Zieleń średnia i drzewa to wszystko jeszcze przede mną.

Załączniki