• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Stacja Mława

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
Kuku-często w zestawach są dołączone takie detale jak butle,palety,beczki są w sprzedaży takie zestawy.Można pokusić się i zrobić samemu lecz z doświadczenia wiem że jest to nieopłacalne przynajmniej jak dla mnie-czas to pieniądz;)co do patyny nie jest to mój atut są dużo lepsi daleko mi jeszcze.Mogę napisać tylko że na bazowy kolor delikatnie wcieram(czarny+woda+kropla ludwika)mam zrobiony ten preparat w małym słoiczku bo rozrabianie tego co parę minut nie ma sensu.Następnie powtarzasz tą samą czynność np.z rdzawym kolorem.Zależy też co chcesz osiągnąć pudry też używam (vallejo)bo to podstawa na to lakier.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
965 82 5
Wnętrza wykonane perfekcyjnie i profesjonalnie. Wnętrza dworcowe, można tu podpatrzeć. Tym bardziej, że o dostęp do wnętrz w skali 1:1 bardzo trudno.

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Podobnie na makiecie oglądanej z odległości 1,5 m. Wnętrz nie widać ale satysfakcja ze świadomości że są bezcenna.
Pozazdrościć talentu i umiejętności.

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
Dany -tu się nie zgodzę każdy użytkownik tego forum nie zwraca wagi na szczegół z 1,5m tylko z bliska czyli z 20cm: po to tu jestem -moje modele nie ogląda się z 1,5m tylko z bliska .Mam wrażenie nie że nie wiesz o czym piszesz,wykonuje modele właśnie po to aby oglądać je bardzo blisko oddać detal i klimat.Moi odbiorcy jeszcze nigdy się nie zawiedli bo wykonuje modele z pasją i wkładam max w każdy model.

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
Prawie koniec jeszcze kosmetyka i model gotowy.

Załączniki

ManMania

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
To naprawdę wygląda jak prawdziwe, a nie jak model.Sam miałam zaszczyt widywać takie stare ceglane budowle przybrudzone i zarośnięte a ty to przeniosłeś na model.

Gratulacje ! (y)

lulek

Użytkownik
Reakcje
89 4 0
Kuku-często w zestawach są dołączone takie detale jak butle,palety,beczki są w sprzedaży takie zestawy.
Witam kolegę. Masz pięknie, wręcz perfekcyjnie wykonane wnętrza. Oświetlenie dodaje uroku wewnątrz i na zewnątrz. W związku z tym mam pytanie, czy te wszystkie lampy robiłeś sam, czy korzystasz z jakiś gotowców
Buscha, Brawy itp.? :)

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
Na zewnątrz oprawy OMKIA,a w budynkach wykonuje sam na bazie diody smd o ciepłej barwie czym mniejsza tym lepsza ;)np 1mmx0,8mm niedługo zaprezentuje lampki na biurka własnej produkcji.

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
Prawie ukończony parter budynku biura kilka fotek:biuro,toaleta,klatka schodowa-jest jeszcze portiernia lecz baterie padły w aparacie.

Załączniki

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.410 145 0
Rewlacja!

Kabina kibelkowa nie jest za mała? Wydaje mi się, że "siedząc i s.." będzie się miało kolana zaraz na drzwiach.

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 19 5
co do kibelka to zgadza się zabrakło 1mm do perfekcji ale nie miałem już miejsca wlazłbym na drzwi-a to nie było by estetyczne coś za coś.