No dobrze, tory się sukcesywnie odlewają, a ja oczywiście nadal niezdecydowany
Mimo wszystko chciałbym na module stacyjnym zawrzeć małą obrotnicę. I poddaję pod dyskusję taką propozycję. Tym razem zamiast własnej radosnej twórczości podparłem się planami z książki, którą pożyczył mi hugwa.
Dodatkowo pomyślałem o dodaniu ekstra elementu czyli małego portu rybackiego z pomorską zabudową.
Stacja pierwsza - końcowa z małą obrotnicą. Podoba mi się zwłaszcza skrzyżowanie torów między rampami. Myślę że tor nr 6 bym sobie darował, azamiast niego rampę pociągnął jeszcze trochę wzdłuż toru nr5. Odbicie do portu byłoby linią oznaczoną "nach B"
A tu schemat portu - tor oznaczony jako "nach O" (nie wiem gdzie na klawiaturze mam umlauty
) prowadziłby oczywiście do stacji
Proszę o opinie, czy taki schemat byłby poprawny w sensie merytorycznym, bo że byłby piękny to jestem pewien
Przy okazji proszę sugestie w kwestii średnicy obrotnicy (może jakieś linki lub zdjęcia na PW). Chciałbym prezentować na module TKi3, Tp4 i Ok1. Co do mechanizmu obrotowego, to ta obrotnica ze schematu jest poruszana poprzez linę. Proszę się nie śmiać, ale od wczoraj jestem w szoku, bo nigdy nie spotkałem się z taką konstrukcją.