Ze Śląska epoki Gierka przenosimy się na przedwojenne Pomorze i powracamy do makiety w pełni zgodnej z tematem wątku
. W jednej z głównych ról występuje końcowa stacja przy pomorskim miasteczku z przystanią rybacką. Zaproponowany układ torów to po części zasługa osobnika znanego jako
@hugwa a powstał jako kompromis a raczej wypadkowa dwóch funkcji - funkcjonalności (reprezentowanej przez tegoż Hugwę) i walorów estetycznych (reprezentowanych przeze mnie).
Przepraszam bardzo za zawstydzająco kiepską jakość zdjęć, którą mogę tłumaczyć jedynie tym, iż zostały wykonane aparatem telefonicznym, bo zapomniałem wziąć swojego LUMIX'a do modelarni.
Budynki to w większości "zamienniki" (np cerkiew wystąpiła w roli latarni morskiej) tabor też jest przypadkowy. Oczywiście budynków będzie więcej. Linia brzegowa i falochrony portu zostały zaznaczone cienkimi paskami żywicy, a linia wydm to paski grubsze. Metoda takich "układanek" w fazie projektowej rekompensuje moje braki doświadczenia w aranżacji przestrzennej i pomaga mi wyobrazić sobie efekt końcowy. Na dole widać tory N-kowe, bo makietę postawiłem na klubowym module N-ormy.