• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Spalinowo-elektryczny hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.593 74 0
Uznałem, że lepiej w tym miejscu udzielić odpowiedzi Koledze Hoartowi.
Podczas przeglądania zdjęć przypomniałem sobie, że jeden człon Wittfelda widywałem we Wrocławiu w trzech miejscach:
1. - na torach dawnej Ekspedycji Towarowej,
2. - w pobliżu WGW,
3. - za halą, w której były wykonywane przeglądy EZT.
I tymi cyferkami oznaczyłem te miejsca na planie.

Wrocław-Wittfeld-lokalizacja.jpg

A teraz już sam Wittfeld, sfotografowany we wrześniu 1991 r. lokalizacja Nr - 1 i w dniu 25 listopada 1995 r - lokalizacja Nr - 2.
I już wiem dlaczego Hoarcie kojarzyłeś ten wagon z nadbudówką - faktycznie posiadał nadbudową nad cześcią, w której były akumulatory.

Wittfeld.jpg

Pozdrawiam. J.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.220 7 0
- Kolego Jarząbku dzieki za te zdjecia - niezła wedrówka w czasie ,- ufff ,- a wie,c tak dokładnie to cudo wygladało- pierwsze Twoje zdjecie to 26 lat temu ..
-zatem pozdrowienia z W

Ufo

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
291 1 1
O ile pamiętam, to wagon ten ostatecznie skończył w okolicach kotłowni przy Paczkowskiej około 1999/2000 roku.

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.593 74 0
Z tego widać, że akcja obok której nikt nie był obojętny ... pierwszym był ... fotograf ze Skolego.;)

ale obok tego zdjęcia nie potrafię przejść obojętnie ;). Widok (trochę okrojony dla wyolbrzymienia pojazdu) ze zbiorów Biblioteki Narodowej. Ponieważ wykonał go fotograf ze Skolego to można domniemywać iż jest to jeden z pięciu lwowskich wagonów w drodze do Kołomyi uchwycony gdzieś pomiędzy Stryjem i Stanisławowem.
http://forum.modelarstwo.info/threads/wagony-motorowe-w-europie.15235/page-10#post-571856