• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Spalinowo-elektryczny hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

Reakcje
81 3 4
Wreszcie ktoś się tym zainteresował, ciągłe kopiowane całych galerii jest wręcz szkodliwe. Nie dość, że zajmuje miejsce, to jeszcze traci się czas na szukanie wartościowych informacji i unikalnych zdjęć. Fakt, czasem wygrzebanych z galerii, ale nie hurtowo. Podany link w zupełności wystarcza aby cieszyć się nowymi obrazami. To może od razu przekopiować całe np. TWB. Ileż to będzie nowych postów !. I jeszcze jedno takie działanie może doprowadzić do tego , iż autor całkowicie zblokuje możliwość kopiowania i nikt z tego / przynajmniej teoretyczne/ nic nie dostanie.

Ostatnio edytowane:

luc1979

Znany użytkownik
Reakcje
280 0 0
Bez przesady. Jak już są to niech zostaną.
Powtórzę raz jeszcze- bez podania daty i miejsca zrobienia są bezwartościowe i powinny zostać usunięte jako śmieci. W dodatku, na urządzeniach mobilnych - przez tego rodzaju "śmieci" - czytanie wątków historycznych jest masakryczne, bo strona ładuje się kilkukrotnie i trzeba non stop przewijać. Ja jestem zdecydowanie za tym, by tego rodzaju posty ze zdjęciami, linkujące powszechnie dostępną stronę, bez podania opisów na tej stronie (oraz autora) kasować - bo co mi po nich, jak by przeczytać o tym gdzie i kiedy zostały zrobione muszę wejść i tak na tamtą stronę?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.838 618 30
Wywołany do tablicy odpowiadam: o kopiowaniu zdjęć z innych stron internetowych powiedziano już na forum bardzo wiele i szkoda, że nawet wieloletni użytkownicy nie zawsze wyciągają z tego wnioski. Nie chcę już teraz robić zamieszania i usuwać tych wpisów, ale proszę wszystkich o zachowanie zasad, o których nie raz dyskutowaliśmy. Zdjęcia z internetu powinniśmy zamieszczać raczej wyjątkowo, podając zawsze źródło i w miarę możliwości informację o autorze (o ile jest znany). Ja sam też czasem wrzucam fotki z sieci, ale staram się to robić z jakichś konkretnych powodów, a nie tylko dlatego, że są ładne.

A drugą sprawą jest zamieszczanie zdjęć bez żadnego opisu, o czym pisał kolega luc1979. Nawet, gdy są to zdjęcia wykonane przez autora wpisu, to takie wrzucanie samych fotek bez żadnej informacji jest, moim zdaniem, trochę oznaką baraku szacunku do oglądających. Ponieważ zdarza się to na forum dość często, proszę o wzięcie tych słów pod uwagę, niezależnie, czy chodzi o fotki ściągnięte z sieci, czy o własne dzieła.

I na koniec proszę o niekontynuowanie tej dyskusji tutaj, w dziale "Gadki szmatki" i "Administracja" było zdaje się już kilka tematów o tym, więc ewentualną dalszą wymianę zdań proszę przenieść tam.

Domremy

Użytkownik
Reakcje
81 3 4
Medal ? A za co? Za kopiowanie wszystkiego co się zobaczy w internecie? To nie były pojedyncze zachęcające do odwiedzenia strony zdjęcia, zebrane z kilku źródeł dla pokazania tematu, ze stron które szybko znikają lub zrobione przez siebie czy też uzyskane z innych źródeł. Ciężko było zobaczyć wszystko z linku? I ta zachęta do śmiecenia dalej, no to powodzenia.
ps. Bardzo przepraszam administratora za nieszanowanie jego woli, to jedyny i ostatni raz. I jeszcze jedno. może jestem tu nieznany, ale to tylko dlatego, że rzadko zbieram głos gdyż są tu o wiele lepsi znawcy tematu niż ja, choć byłem o wiele aktywniejszy na innym wymarłym już forum / pod innym nickiem.

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.838 618 30
Koledzy, bardzo proszę wszystkich, a zwłaszcza kolegę Szymona, o zaniechanie tej dyskusji, bo będę zmuszony usunąć całość (o ile wcześniej nie wkroczy tu administrator). A koledze Szymonowi właściwie należy się ostrzeżenie za namawianie do ignorowania prośby moderatora (nie chcę nazywać tego poleceniem, ale należałoby to tak traktować).

O umieszczaniu nie swoich materiałów wspomina też regulamin forum, choć nie wymienia się tam wprost kopiowania materiałów z internetu.

http://forum.modelarstwo.info/help/terms

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
749 65 1
Jeśli można to chciałem wtrącić jeszcze kilka słów, ad vocem tej dyskusji. A mianowicie: Czy jest możliwość wyrzucenia tej całej dyskusji tam gdzie jej miejsce, czyli na śmietnik, włącznie z moim wpisem? Bo rzeczywiście robi się śmietnik na kilka stron i to nie przez zdjęcia, które akurat są na temat tego wątku...
Nie pochwalam oczywiście hurtowej prezentacji innych galerii, na kliku stronach, ale ta dyskusja jest bardziej szkodliwa niż zdjęcia z tamtych lat.