Ostatnio coś dosyć często pisze się w tym wątku o Berolinie.
Jeśli można, to pozwolę sobie na zamieszczenie tu kilku zdjęć tego pociągu w obsłudze Ganzami (2x SN61).
Z góry przepraszam za mizerną ich jakość, ale z uwagi na walor historyczny chyba warto je zamieścić.
Fotki wykonywałem na małej stacyjce Kostrzyn Wielkopolski, ok.20 km przed Poznaniem, na trasie Warszawa-Poznań.
Na tej stacyjce, podczas pobytu u babci, spędzałem wiele godzin na obserwowaniu pociągów jeszcze za czasów trakcji parowej.
Zamieszczone zdjęcia wykonałem przeszło pół wieku temu na materiale Fotopan, a miałem wtedy 14 lat, ech . . . to były czasy !
Berolina do Berlina, Kostrzyn Wielkopolski ok. 1967, fot T.Suchorolski
Berolina wraca z Berlina, Kostrzyn Wielkopolski ok. 1967, fot T.Suchorolski
Berolina czoło SN61-54, Kostrzyn Wielkopolski ok. 1967, fot T.Suchorolski
Uwagę zwraca odmienne malowanie pudła.
Jeśli można, to pozwolę sobie na zamieszczenie tu kilku zdjęć tego pociągu w obsłudze Ganzami (2x SN61).
Z góry przepraszam za mizerną ich jakość, ale z uwagi na walor historyczny chyba warto je zamieścić.
Fotki wykonywałem na małej stacyjce Kostrzyn Wielkopolski, ok.20 km przed Poznaniem, na trasie Warszawa-Poznań.
Na tej stacyjce, podczas pobytu u babci, spędzałem wiele godzin na obserwowaniu pociągów jeszcze za czasów trakcji parowej.
Zamieszczone zdjęcia wykonałem przeszło pół wieku temu na materiale Fotopan, a miałem wtedy 14 lat, ech . . . to były czasy !
Berolina do Berlina, Kostrzyn Wielkopolski ok. 1967, fot T.Suchorolski
Berolina wraca z Berlina, Kostrzyn Wielkopolski ok. 1967, fot T.Suchorolski
Berolina czoło SN61-54, Kostrzyn Wielkopolski ok. 1967, fot T.Suchorolski
Uwagę zwraca odmienne malowanie pudła.
- 7
- 7
- 16
- Pokaż wszystkie