• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Konwersja SM42 zestaw konwersyjny

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.709 10 1
Mała poprawka. Dystrybucja zestawów przesunie się na połowę kwietnia. Jesteśmy obecnie zaangażowani w jeden duży projekt, który wystartował wcześniej i zajmuje całe moce przerobowe.

Z pierwszej serii zostały 4 wolne zestawy.

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.709 10 1
Będzie małe opóźnienie. Zestawy miały być na po Świętach ale będą pewnie pod koniec kwietnia.
Jednocześnie informuję, że na obecną turę nie mam już wolnych zestawów także nie przyjmujemy już zamówień.

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.709 10 1
Blaszki wykonane, tłumiki też ale jest problem z wózkami.
Niestety przy projektowaniu zostały popełnione male błędy. Cylindry hamulcowe są umieszczone na wózku na małym przewężeniu. O ile w druku 3D to jest do wykonania to podczas rozformowywania wózka te cylindry się odrywają. Także walczymy dalej.

Ufo

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
268 1 1
Tak ale dopiero na koniec lipca.
To super. Wobec tego zamówiłbym jeden taki mikro zestawik, oraz jeden do konwersji SM42. Doczytałem w trakcie dyskusji, że można domówić kalki wg swojego numeru. Chciałbym też kalki z przydziałem, ale jednym z dolnośląskich - da się zrobić? Jak wolisz, możemy przejść do pw, żeby nie zdradzać tajemnicy handlowej ;)

SP45-166

Aktywny użytkownik
Reakcje
942 41 3
Czy jest więc potem szansa, na zestaw konwersyjny do modeli PIKO z wysokiego zakresu numerów? Są tam błędy "lustrzanego odbicia" na maskownicach wózków, no i możnaby się pokusić o przeróbkę podwozia w SP42, które w stosunku do SM42 nie było zmodyfikowane w modelu.