• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Slavi - mała zbieranina...

FH-12

Znany użytkownik
Reakcje
2.242 5 1
Bardzo fajny składak wyszedł, sam kiedyś miałem podobną koncepcję na ten model. Często spotykałem te auta w Szwecji i zapadło mi to malowanie w pamięć. Można pokusić się jeszcze o zmiane kół na podnoszonej osi w ciągniku na szerokiego laćka. ;)

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.848 4 0
Witam Wszystkich. :)
Dziękuję za reakcje i komentarze. Dziś zestaw kontenerowy, :ROFL: ale w rzadszej konfiguracji - trzyosiowy ciągnik i trzyosiowa naczepa. Malowanie znane i można napisać, że polonik. Mają oddział w PL. :cool: Zapraszam...

Nr. 130 Herpa - MAN TGX GM + 26'ft - Intertank (DK) -oryginał

Zdj. z truck-spotters.eu
Intertank.png
DSC_8361.JPG
DSC_8364.JPG
DSC_8366.JPG
DSC_8369.JPG
DSC_8371.JPG
DSC_8373.JPG

Zapraszam do oglądania i komentowania. :)

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.224 69 0
No Sławek, jesteś trzecim kolegą który mi się tym modelem chwali (tych dwóch pierwszych jest spoza forum), i powiem szczerze był on na mojej
liście zakupowej, ale czasy takie że trzeba ciąć wydatki i rzadko sobie pozwalam na "odskoki" z głównego nurtu jakim są busy, "hamburgi" i
IV epoka PKP.
W 1994 r. codziennie przemierzałem trasę Bielsko-Cieszyn pracując przy budowie dwóch przejść granicznych, codziennie mijaliśmy kolumnę czterech manów z cysternami z tej firmy, były na małych tablicach przypuszczalnie włoskich, więc jakiś tam sentyment mam do tej firmy.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.224 69 0
Panowie @Slavi i @Coyote , nasza dyskusja jest w internecie popularna;).
Napisał dzisiaj do mnie mój kolega z "zielonego" forum Przemek T., przesłał fotkę z numerem wozu który jest na modelu,
pozwolę sobie zacytować fragment jego maila i dołączyć fotkę.

Hej, w załączniku 3 osiowy man Intertank na długiej ramie, nie widać wprawdzie czy 3 oś jest na bliźniakach czy jest wleczona ale na pewno to nie jest pusher z krótką ramą i osią pchaną.
Biedny Slavi zaraz wbije sobie w głowę że model jest nieprawidłowy a tak nie jest.
Firma Intertank ma na stanie paręset zestawów w różnych oddziałach z czego netcie jest na zdjęciach niewielki procent a może promil ich pojazdów.

i drugi;

cześć, znalazłem to samo zdjęcie które wysłałem ci rano, ale w większej rozdzielczości. Ciekawe jest to że przedstawia pojazd o tym samym numerze inw. co model Herpy. Pod tym kątem zrobionej foty nie widać dobrze długości ramy, jednak widać że ma 3 osie a druga oś jest na bliźniaku. Koło 3 osi wydaje się dziwnie przesunięte w głąb, ale to może kwestia kąta fotki. Wydaje mi się że jest też na bliźniaku bo jak pisałem ma ranty a gdyby to było koło pojedyńcze to by wyglądało jak przednie czyli bez ranta. Tyle ja, wnioski pozostawiam do wysnucia zainteresowanym :)

264664823_3033311343547099_913795457134633287_n.jpg intertank 2.jpg

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.848 4 0
@Tomek M. Nie spodziewałem się takiej dyskusji. :D
Model poprawny czy nie - u mnie zostaje na pewno! :D Ja na wiele rzeczy w tej skali przymykałem oczy. Do ortodoksa jeżeli chodzi o modele , bardzo mi daleko. :ROFL:
Pozostaje poczekać na fotkę z innego ujęcia i sprawa się wyjaśni. :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 417
Samochody ciężarowe 2544