Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Roman nieczęsto widywany jest w kolekcjach. Herpa nie za dużo tych modeli wydała, choć ostatnio we wznowieniach pojawiają się Romany i można kilka uzbierać. W trzech osiach wygląda zacnie i całkiem dobrze mu z takim ładunkiem puszek.
Niby tylko zmiana atrapy na Roman , a już całkiem inny klimat ,ale kontenery to tak powinny wyglądać dzisiejsze standardy
W naczepie pomalowałbym piasty na czarno
Do poprzedniej prezentacji mam mieszane uczucia z jedne strony ; co ja zrobiłem , taką genialna naczepę oddałem !
Ale jednak przyjemnie jest patrzeć na skompletowany model i nie żałuje że się zgodziłem
Sam model naprawdę wyróżnia się jak na tamte lata , i ten bagażnik na dachu ,plus oznaczenia , tylko sama rama z osprzętem to taki słaby punkt
Ciesze się że mogłem pomóc
Niby tylko zmiana atrapy na Roman , a już całkiem inny klimat ,ale kontenery to tak powinny wyglądać dzisiejsze standardy
W naczepie pomalowałbym piasty na czarno
Do poprzedniej prezentacji mam mieszane uczucia z jedne strony ; co ja zrobiłem , taką genialna naczepę oddałem !
Ale jednak przyjemnie jest patrzeć na skompletowany model i nie żałuje że się zgodziłem
Sam model naprawdę wyróżnia się jak na tamte lata , i ten bagażnik na dachu ,plus oznaczenia , tylko sama rama z osprzętem to taki słaby punkt
Ciesze się że mogłem pomóc
Naczepę wyśle do Ciebie , Ty wiesz jak to zrobić...
Co do "naszej" naczepy - zrobiłeś bardzo dobry uczynek i dzięki Tobie, możemy oglądać piękny zestaw (chyba pierwszy raz u nas na forum). Jak bym musiał kiedyś sprzedać moją zbieraninę (oby nie), to będzie jeden z ostatnich modeli, których się pozbędę... Do dziś zestawy Auf Achse robią wrażenie, a co dopiero jakieś 25 lat temu...
Jeszcze raz WIELKI dzięki Kolego...
Witam Wszystkich.
Po konwersacji z Łukaszem @Luke a jednocześnie swego rodzaju - inspiracji, dziś "popełniłem" małą sesję dla niego. Postanowiłem połączyć jednego z moich Jelczy z naczepą z zestawu Roco Minitaks - Steyr OBB (nr. 47 w moim temacie, w dziale Handel). Przypomniałem sobie, że na przełomie lat 80/90 dostałem od rodziców Jelcza z serii 400 w skali ok. 1:16 z jednoosiową naczepą z burtami. Co prawda tamten był w wersji z krótką kabiną, ale tak to mniej-więcej wyglądało...
Witam Wszystkich.
Po konwersacji z Łukaszem @Luke a jednocześnie swego rodzaju - inspiracji, dziś "popełniłem" małą sesję dla niego. Postanowiłem połączyć jednego z moich Jelczy z naczepą z zestawu Roco Minitaks - Steyr OBB (nr. 47 w moim temacie, w dziale Handel). Przypomniałem sobie, że na przełomie lat 80/90 dostałem od rodziców Jelcza z serii 400 w skali ok. 1:16 z jednoosiową naczepą z burtami. Co prawda tamten był w wersji z krótką kabiną, ale tak to mniej-więcej wyglądało...
Witam wszystkich. Dziękuje za zainteresowanie moim tematem.
Dziś miałem pokazać kolejny model z epoki (pasujący do trzech poprzednich prezentacji), ale przypadkiem wpadł mi w ręce najgenialniejszy kontener , jaki powstał w skali H0... Jako , że jestem "psychofanem" puszek , postanowiłem się od razu podzielić z Wami moim zakupem... Postanowiłem też przy okazji pokazać swoje Volvo Performance (które pewnie prawie wszyscy macie). Docelowo będzie naczepa pod kontenery z czarnymi felgami ale póki co , pożyczyłem z innego zestawu....
Nr. 97 Herpa - Volvo FH performance (oryginał), naczepa Herpa , kontener PT Trains.
Nr. 98 Kibri - Kalmal LMV DC 15-1200 (oryginał).
Nr. 99 , 100 Herpa/ Adam Modelbau - Mercedes Vito - Służba Celna
Jako ładunek - Model żywiczny Steyr 80
Niestety okazało się , że odrestaurowany Steyr pochodzi z kradzieży i Służba celna w porę zainterweniowała. Traktor został rozładowany i zwrócony prawowitemu właścicielowi...
Proszę bardzo jaka fajna scenka rodzajowa powstała i do tego jakie perełki kolega Sławek zaprezentował
Zgodzę się z przedmówcami - puszka PT wymiata Brawo