• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Slavi - mała zbieranina...

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.890 5 0
Cześć Wszystkim! :)
Dziękuję za ostatnie odwiedziny i komentarze w moim temacie. Dziś pokażę kolejny model, który wg. mnie powinien parkować na półce z polonikami. Jest to drugi Betz z pięciu jaki zrobiła Herpa, gdzie można znaleźć mniej lub więcej Polskich akcentów... :) Tu zdecydowanie najlpeszy jest tył zestawu!

Nr. 139 Herpa - MB Actros (1846) Willi Betz (Italia) - oryginał

DSC_1790.JPG
DSC_1791.JPG
DSC_1793.JPG
DSC_1798.JPG
DSC_1801.JPG
DSC_1803.JPG
DSC_1804.JPG
DSC_1807.JPG

Zapraszam do oglądania i komentowania :)

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.890 5 0
Cześć Wszystkim i dziękuję za komentarze w moim wątku :)
Dziś znów nieoczywista prezentacja, aczkolwiek prze te "kilka" lat, było ich już trochę :D Malowanie widywane na naszych drogach i nie dość, że wożą kontenery :love:, to jeszcze oddziały tej firmy znajdują się w Polsce. W związku z tym , takie ciężarówki można spotkać również na naszych numerach. ;) Poniżej model z kurtyną i genialnie zrobioną naczepą , przystosowaną do systemu intermodalnego. Nacieszmy razem wzrok tą ciekawą miniaturą... ;)

Nr. 140 Herpa - Iveco S-Way Codognotto - oryginał

DSC_1809.JPG
DSC_1813.JPG
DSC_1814.JPG
DSC_1816.JPG
DSC_1820.JPG
DSC_1821.JPG
DSC_1824.JPG
DSC_1827.JPG

Zapraszam do oglądania i komentowania :)

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.890 5 0
Cześć Wszystkim! :)
Dzięki za ostatnie wizyty i zainteresowanie moim tematem. :) Dziś model o którym napisano już wszystko. Polonik, który chyba wzbudził najwięcej kontrowersji. Był mocno komentowany zawsze, jak tylko ktoś zdecydował się go pokazać. Mimo wszystko, nie wyobrażałem sobie , by tego modelu mogło zabraknąć u mnie w gablocie. Będąc jeszcze w Austrii, postanowiłem spróbować coś zmienić. Oprócz modyfikacji kabiny , dopadłem też całkiem fajny agregat, tzn. fajniejszy... :D Myślę , że jest trochę lepiej... Pobawiłem się też naczepą przy okazji robienia zdjęć, bo ta chłodnia to "bida z nędzą". :ROFL:
Aaa! Tak czy inaczej - cieszę się , że Herpa robi nawet tak niedopracowane modele! ;)

Nr. 141 Herpa - Renault R360 PEKAES - (nie do końca :D) oryginał

DSC_1829.JPG
DSC_1834.JPG
DSC_1836.JPG
DSC_1837.JPG
DSC_1840.JPG
DSC_1841.JPG
DSC_1844.JPG
DSC_1845.JPG
DSC_1846.JPG
DSC_1850.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.346 387 20
Ciekawy model. Jedyne co cieszy, że to jakaś kolejna herpowska wizja polskiego przewoźnika z lat PRL-owskich. Na pewno jest to dobra baza do przeróbek. Też mam i się z niego cieszę. :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 417
Samochody ciężarowe 2544