• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Slavi - mała zbieranina...

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.768 4 0
Cześć Wszystkim. :) Dzięki za ostatnie odwiedziny i komentarze.
Dziś kontynuacja prezentacji modeli z przed ćwierćwiecza. Tym razem model Skandynawski. Na uwagę zasługuje postać kierowcy i różnokolorowe wnętrze (tego nie udało mi się pokazać)... Sam "koń" wyszperany dawno temu na jednym z pchlich targów. Chciałem Wam też pokazać różnicę pomiędzy Herpą a Roco z tego samego okresu. Jak widać, różnią się wysokością ale z marką z Austrii zdecydowanie przemawiają kolory kontenerów (mam ich więcej i wyglądają mniej plastikowo )... Jestem ciekaw, jakie Wy macie odczucia. ;)

Nr. 101 Herpa - Scania 142M V8 (składak) - Kontener Bridgehead ROCO.

DSC_8820.JPG
DSC_8823.JPG
DSC_8825.JPG
DSC_8828.JPG
DSC_8831.JPG
DSC_8833.JPG
DSC_8838.JPG

Zapraszam do oglądania i komentowania. :)

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.768 4 0
Witam Wszystkich. :)
Miało być coś z lat 80-tych , ale postanowiłem pochwalić się bardzo ciekawą nowością... W modelu podmieniłem kontener z białego, na taki, jaki był w zapowiedziach. Na uwagę zasługuje też sam numer "puszki". Pierwsza sztuka w barwach tej ogromnej, nowej spółki...

Nr. 102 Herpa - Scania CR 20 Nancy Graf - (oryginał z podmienionym kontenerem).

DSC_9453.JPG
DSC_9455.JPG
DSC_9460.JPG
DSC_9465.JPG
DSC_9466.JPG
DSC_9469.JPG
DSC_9472.JPG

Zapraszam do oglądania i komentowania. :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.607 387 20
Ciągnik pięknie się prezentuje. Malowanie rewelacyjnie wygląda. Puszka także ciekawa dzięki pierwszemu numerowi. Natomiast brakuje tu dobrze zrobionej podkontenerówki. Może kiedyś Herpa zacznie standardowo robić tylne światła... :niepewny:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 417
Samochody ciężarowe 2544