• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zieleń Siala baba.....trawe :)

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.056 24 8
Z pewnoscia za chwile wypowiedza sie bardziej doswiadczeni w tym temecie forumowicze, ale ja ze swojej strony moge dodac, ze Noch jest wydajny. Nie moge teraz jeszcze tego dokladnie przeliczyc na m2, bo mieszam rozne trawki, ale widze ze z opakowan ubywa bardzo powoli.
[DOUBLEPOST=1418902614,1418901487][/DOUBLEPOST]
Mininatur Silflor - każdy kolor :)
A gdzie to ew mozna kupic, bo przegladam www i wdze, ze nawet sklepy u naszych sasiadow, ktore nieraz idwiedzam tego nie maja?

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.056 24 8
To jeszcze dopytam w temacie dosadzania elektrosadzarka trawy dluzszej do krotszej. Czy sadzicie ja na klej w sprayu, lakier bezbarwny, rozcienczony wikol.......... inne propozycje ? :)
Chce sie upewnic czy robie to dobrze?

Zonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
376 4 0
Możesz dosadzać klejem w spreju choć najlepiej się to robi lakierem bezbarwnym np. Motip, Dupli Color itp. z tym ze w warunkach domowych licz się ze strasznym smrodem i ze po meblach będziesz mógł pisać:), możesz też zwykłym lakierem do włosów takim super mocnym (strongiem) sam ostatnio tak sadziłem i wszystko się trwale i dobrze trzyma z tym że gdzie nie gdzie może się błyszczeć ale mi to aż tak nie przeszkadza gdyż trawki statyczne oprócz Polaka błyszczą się jak psu jajka.

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
Możesz dosadzać klejem w spreju choć najlepiej się to robi lakierem bezbarwnym np. Motip, Dupli Color itp. z tym ze w warunkach domowych licz się ze strasznym smrodem i ze po meblach będziesz mógł pisać:), możesz też zwykłym lakierem do włosów takim super mocnym (strongiem) sam ostatnio tak sadziłem i wszystko się trwale i dobrze trzyma z tym że gdzie nie gdzie może się błyszczeć ale mi to aż tak nie przeszkadza gdyż trawki statyczne oprócz Polaka błyszczą się jak psu jajka.
Bardzo dużym błędem jest sadzenie czy klejenie czegokolwiek na lakier do włosów. Bardzo szybko sie to utlenia i nie jest trwałe.

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Mam pytanko dla znawców zieleni średniej, orientuje się ktoś co to za produkt zieleni średniej na skarpie która jest na tej fotce? Siateczki?
Fotka znaleziona gdzieś w czeluściach internetu (swoją drogą piękna diorama, moduł, makieta)
331.jpg

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.201 1 0
Mały offtop. Czy ta łapka nada się do samoróbki sadzarki:

Zasilanie z 2 x 1,2V ładowane z zasilacza generuje 2500V. Sitko już mam, a łapka ledwo 14 zeta z wysyłką. Zanim zakupię profesjonalną z Italii chciałbym sobie coś na szybko wykombinować.

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.201 1 0
...a dałbyś radę wrzucić foto jak to jest tam podłączone co do czego bo fotostory z forum martela wyparowało jeszcze zanim zlikidowali forum, a nie chciałbym znów przecierać przetartych szlaków. Z góry dzięki.

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
306 24 5
Foto nie dam rady zrobić ale tam są tylko 2 kabelki.Jeden łączysz z sitkiem (ten co kopie) :),,drugi z jakimś gwoździkiem lub krokodylkiem jako "0" i wbijasz kilka cm.od miejsca w którym sadzisz. Tutaj na forum też gdzieś jest opisane jak to zrobić,nie wiem czy czasem w tym wątku na początku gdzieś.Musisz poszukać trochę.
http://forum.modelarstwo.info/threads/elektrosadzarka-za-20-złotych.9398/

Ostatnio edytowane:

Kagg

Paczangers roku
Reakcje
39 0 0
(...) ale tam są tylko 2 kabelki.Jeden łączysz z sitkiem (ten co kopie) :),,drugi z jakimś gwoździkiem lub krokodylkiem jako "0" i wbijasz kilka cm.od miejsca w którym sadzisz (...)
Bywają też egzemplarze z 3 kabelkami (bo łapka posiada 3 siateczki - dwie "zewnętrzne" i jedną "wewnętrzną").
Przewód dodatni idzie do siatki środkowej (wewnętrznej) i do niego należy przylutować sitko.
Do przewodu ujemnego dodajemy krokodylka (nic nie stoi na przeszkodzie by przy okazji wlutować dłuższy kabelek).

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.056 24 8
Nie znam sie na elektryce, ale czy w jakis prosty sposob mozna "wzmocnic" elektrosadzarke Nocha? Moze ktos to juz probowal zrobic?