Dzisiaj listonosz przyniósł długo oczekiwaną paczkę! Zamówienie było w połowie grudnia ale wysyłka okazało się dopiero po Świętach więc doszło dzisiaj.
W środku...
Zobacz załącznik 261731
Cały zestaw składa się z urządzenia:
Zobacz załącznik 261732
W tle są sitka:
Zobacz załącznik 261733
(to po lewej jest do punktowego sadzenia trawy. Myślę że na pierwszy rzut oka wygląda to na lepsze rozwiązanie niż GrassMaster Noch'a gdzie jest lejek).
Dodatkowo jest kabelek, który podłącza się do górnej części urządzenia i bateria ("przemysłowa"
).
Zobacz załącznik 261734
Dlaczego kupiłem? Otóż - jak nazwa wskazuje, urządzenie wytwarza pole elektryczne o dość dużym napięciu (podobno 55kV!) Dla porównania GrassMaster Noch'a osiąga chyba około 20kV.
Pierwsze wrażenie jest takie że samo urządzenie jest dużo poręczniejsze niż to Noch'a którego używałem do tej pory. Nic w środku nie lata (pamiętacie, żaliłem się że cała elektryka w Nochu jest luzem i po pewnym czasie urwał się kabelek przy lucie i trzeba było długo szukać gdzie to przylutować. Teraz jest zapchane folią z bombelkami...).
Jak uporam się ze stacjami technicznymi to będę miał ze trzy moduły do obsadzenia. Z pewnością dam znać ile razy mnie to ustrojstwo kopnie