• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zieleń Siala baba.....trawe :)

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Hahaha - zgadłeś co chcę zrobić :D
Próbowałem z paralizatorem ,to trawka 12 mm stawała w słup 20 cm do góry i iskrzyła ,teraz używam z łapki na muchy a na trawkę 12 mm stosuję 4,5 -6 V zamiast 3 V i trawka Nocha sadzi się rewelacyjnie ,lecz Polaka 2 mm już nie co gorzej ,boje się dać wyższe napięcie zasilające niż 6 V ,bo ta łapka co mam teraz jest super ale i ostatnia jak ją wsteczny prąd zniszczy.

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Mattia
Tlo, pole, trawa i calsc wyglada bardzo fajnie (y)
Zdradz jeszcze jakich trawek tu kolejno uzyles o_O
Na "podład " 2mm (ciemna zieleń . potem kolejno , 6mm i gdzieniegdzie 12mm .
50 % trawek sadzonych pochodzi od kolegi " Kaine " z naszego Forum

i czemu nie wlasnej elektrosadzarki:)
No właśnie są używane cztery sztuki mojej produkcji . Jadą dziennie po 4-5 godzin i się sprawdzają :)
Była taka jedna , po dwóch dniach się skończyła (tempo ją wykończyło ;))

Ostatnio edytowane:

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.197 1 0
Sadzarka z łapki zrobiona. Zaliczyłem niezłego kopa i trochę posadziłem resztek trawy z poprzedniej dioramy (krótkie i długie). Wykorzystałem sitko z Ikea (takie zamykane) ale trochę jest za małe żeby siać na większych obszarach. Na mini dioramy powinno być ok. Fajny z tym patent bo można napakować trawy w całe sitko bez obaw, że coś przy trząchaniu wypadnie :) Ogólnie dobra alternatywa dla młotka.

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Sadzarka z łapki zrobiona. Zaliczyłem niezłego kopa i trochę posadziłem resztek trawy z poprzedniej dioramy (krótkie i długie). Wykorzystałem sitko z Ikea (takie zamykane) ale trochę jest za małe żeby siać na większych obszarach. Na mini dioramy powinno być ok. Fajny z tym patent bo można napakować trawy w całe sitko bez obaw, że coś przy trząchaniu wypadnie :) Ogólnie dobra alternatywa dla młotka.
Ja swoją łapkę doposażyłem w silnik wibracyjny ,odkręcam wieczko z sitkiem ,sypię trawkę zakręcam odwracam sitkiem do dołu naciska guzik i sama sadzi bez potrząsania

114

Użytkownik
Reakcje
9 0 0
Na "podład " 2mm (ciemna zieleń . potem kolejno , 6mm i gdzieniegdzie 12mm .
50 % trawek sadzonych pochodzi od kolegi " Kaine " z naszego Forum
No właśnie są używane cztery sztuki mojej produkcji . Jadą dziennie po 4-5 godzin i się sprawdzają :)
Była taka jedna , po dwóch dniach się skończyła (tempo ją wykończyło ;))
Kolego Maćku, a może jakąś foto-szkołę dla nowych posiadaczy Twojej nowej elektrosadzarki ?
KOLEJ NA ŚWIEBODZKIM - są używane cztery więc jakieś doświadczenia są, jak stosować do trawy niskiej 2-4mm a jak do 6mm i więcej, jaka wysokość od powieszeni, jak trząś i inne spostrzeżenia z użytkowania. Bardzo proszę o relację z używania elektrosadzarki.
Jan

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Dobrze , ale po 26/01/2015 . Teraz za bardzo nie mam czasu , jak już będzie po robocie na Świebodzkim to spokojnie wszystko opiszę co i jak z trawkami .

Reakcje
45 1 5
@Pd5 - jeszcze nie miałem szansy użyć :( Czekam z niecierpliwością! Stacje techniczne wołają o skończenie, a to tylko goła decha. Niezbędne jednak i trzeba skończyć. Obiecuję że jak tylko wypróbuję Greenkeeper'a to dam znać.