• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.794 392 20
Oj Kolega nie zrozumiał żartu... :)
Model się jeszcze nie ukazał.
Żart zrozumiałem i wiem, że się jeszcze nie ukazał. A boję się, że się w ogóle nie ukaże, bo nie podobają mi się działania producenta. No ale to jest tylko moje zdanie i proszę wszystkich o niekomentowanie mojego zdania, bo zrobi się z tego znów niepotrzebna dyskusja.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
779 66 1
Wiadomo, że chodziło Koledze o 424 (y), ale jeśli mowa o Olsztyńskiej w ogóle, to już jedna opuściła bramy fabryki i trafiła do większości z nas, a mowa o numerze 429 :).

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.794 392 20
Wiadomo, że chodziło Koledze o 424 (y), ale jeśli mowa o Olsztyńskiej w ogóle, to już jedna opuściła bramy fabryki i trafiła do większości z nas, a mowa o numerze 429 :).
To fakt. Trochę nieprecyzyjnie napisałem swój post. :) No ale pozostaje nam cierpliwie czekać. Chyba, że inna firma wypuści wcześniej swoje lokomotywy z IV epoki. ;)

JRobert

Aktywny użytkownik
Reakcje
291 6 0
Zgodnie z rozkładem podanym przez producenta to właśnie teraz mają być trapezy. Tylko ta dziwna cisza....
Nie mówią - niedobrze, za dużo mówią - też niedobrze, bo nie zawsze się uda dotrzymać terminów. Napiszę tak, tak jak mi ktoś w innym wątku napisał - będą to będą, a do tego czasu należy się uzbroić w cierpliwość. Moim zdaniem chyba lepsza cisza, niż niezdrowe podkręcanie atmosfery, spekulacje, domysły i teorie spiskowe. Przyjdzie czas, to się ukażą i będzie można je kupić.

Oby tylko z jak najwyższym poziomem jakości wykonania i montażu. Moim zdaniem to jest najważniejsze, a w drugiej kolejności czy będą teraz czy za parę kolejnych tygodni.

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Mam pytanie do @CoCu . Czy lokomotywy ostatnio zapowiedziane będą się pojawiać po jednym egzemplarzu w danym malowaniu, czy jak do tej pory każde malowanie będzie miało kilka różnych numerów. Jeśli jednak po jednym to czy będzie zachowana częstotliwość pojawiania się kolejnych taka jak w tej chwili (tj co około 3 miesiące) czy częściej?

dariuszz94

Znany użytkownik
Reakcje
115 4 0
Jednak przydałaby się chociaż informacja od producenta, że wydanie modelu się przedłuży, gdyż np. pracują nad polepszeniem jakiejś kwestii.

Ja mam jeszcze pytanie o nieco innym temacie.
Mianowicie - czy ktoś jest w posiadaniu jakiegoś PDFa nowego katalogu SM (na 2016 rok)? Na ich stronie nic nie znalazłem, a o uszy mi się obiło, że na targach HOBBY takowe były rozdawane.

B

bobby74

Gość
Informacjami na stronie bym się nie sugerował.
Mają zostać doprodukowane po tym, jak pierwszy wypust jakościowo nie wypalił. Ale czy do wolnej sprzedaży, czy tylko dla tych, którzy już zamówili - tego nie wie nikt... :)
Dla mnie EU07-408 to najładniejsza siódemka SM.

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Skoro 408-ka ma być wznowiona to zastanowię się nad nią. Jednocześnie mam do Szanownych kolegów dwa pytania :

1. Kiedy ta lokomotywa przeszła kolejną naprawę rewizyjną (ta na modelu to 16.06.1992r.) ?

2. Czy obsługiwała w latach 1994-1996 pociąg Ost-West w relacji (już skróconej) do Brukseli ?

Ostatnio edytowane: