• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
227 19 4
W związku z dużą ilością podobnych przypadków, jakie na forum się ujawniły, być może ktoś już poradził sobie z tym problemem. Fajnie będzie, jak się podzieli wiedzą. ;)

jageer

Aktywny użytkownik
Reakcje
451 0 0
Widze, że nie tylko mi to "szybko odpadło" z drabinek z czoła.... mi to zjechało pod palcem.
Ktoś wie jak wyciągnąć KKK? Bo stosuję metodę w/g instrukcji, a nie chce wyjść.
Jeszcze jedna kwestia - wam też tak schodzi lakier? Bo mi szybko też odjechał wokół szyb w maszynowni.. (czarny).... ale tylko jednej...

pilu35

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
U mnie nigdzie sam z siebie nie odpadł, chciałeś okna otwierać , że odpadł? :):) sprzęgi trzeba od tyłu lekko pęsetą ścisnąć i wypchnąć. Nie powiem trochę trzeba cierpliwości do tego ale nic na siłę, lepiej spędzić trochę czasu nad tym niż coś złamać lub odrapać.

B

bobby74

Gość
Koledze chyba o kinematyke chodzilo, nie o sprzęgi. Też nie wiem jak je wyjąć, choć mi nie przeszkadzają - na torach gniazdo nie rzuca się w oczy.

jageer

Aktywny użytkownik
Reakcje
451 0 0
Wyjąłem, to co mnie interesowało ;) Bo tam jeszcze 1 element blokował. Fakt, sam sprzęg, chciałem się za bardzo rozpędzić :)
Co do "okna" to po prostu chyba przyrysowałem "pazurem" jak wziąłem loka i mi lekko farba zjechała ;) więc trzeba ponownie odwzorować "czarną uszczelkę" :)

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
227 19 4
UWAGA! Podaję informację dla chcących uzupełnić odpryski lakieru na stopniach w lokomotywach EU07-443/457/541.

Kolor lakieru to: Ral: 2008

Odpowiedniki:
Federal Standard: 32473
Acrylios Vallejo:
- Model color: 70.911 (22)
- Game Color: 72.008