• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.506 141 19
No niekoniecznie :p bo prostokątne ramki przywołują mi te same wspomnienia, co samochód marki Polonez z lat 90-tych, kiedy próbowano z niego zrobić nowoczesne auto zmieniając tylko kształt reflektorów :)
A to przepraszam ;). Myślałem, że koledze właśnie taka po głowie chodzi :gwizd: - tak można było domniemywać z postu.
To biało-czerwone malowanie jakoś nie podoba mi się. Niebieski Cargo jest OK.
Zacznij się przyzwyczajać :confused:, bo zapewne już niedługo będziesz musiał oglądać tak pomalowane "Siódemki" o_O. Co prawda w nieco innym schemacie malowania i w nieco innych proporcjach będą kolory :gwizd:, bo prawdopodobnie czerwonego będzie tyle co niebieskiego, białego tyle co czerwonego, a szarego tyle co białego, ale wróćmy do...

Na targach HOBBY, na stoisku Schlesienmodelle można było zaopatrzyć się w sporych rozmiarów ulotkę (format A4) z planowanymi modelami lokomotyw serii EU/EP07 serii 303E z zakresu numerów od 300 do 399. Z jednej strony było duża fotografia EP07-338, autorstwa Pana Karola Englera. Jest to jedna z 7 lokomotyw eksploatowanych przez spółkę PKP Intercity, które w ostatnich latach otrzymały "historyczne" malowania (trzy inne można zobaczyć tutaj). W 2013 roku lokomotywa trzykrotnie (na pewno 3, a może 4 razy) była wysyłana w delegację do poznańskiego Zakładu Przewozów Regionalnych. Okres pracy w tej spółce został także udokumentowany na zdjęciach, co też chciałbym poniżej pokazać. Wprawdzie nie ma tego dużo - zaledwie trzy zdjęcia - nie mniej jeden z zaprezentowanych na nich składów będziemy mogli zestawić na makiecie już w przyszłym roku :gwizd:. Nie mogę się już doczekać :):

- źródło: http://www.st43.pl/4galery/details.php?image_id=11562
- autor: PawelK
- opis: "2013.03.15, Poznań Wola. EU07-338 z poc. nr 87138 relacji Krzyż - Leszno między Poznaniem Wolą a Poznaniem Jeżycami."

2013.03.15. - Poznań Wola - EP07-338 z poc. REGIO nr 87138 rel. Krzyż - Leszno.JPG

- źródło: http://www.st43.pl/4galery/details.php?image_id=8797&mode=search
- autor: Copal
- opis: "EP07-338 z osobowym relacji Poznań Krzyż dojeżdża do Wronek. Wronki 05-06-2013"

2013.06.05. - Wronki - EP07-338 z poc. os rel. Poznań Gł. - Krzyż.jpg

- źródło: http://mykolej.flog.pl/wpis/7281015/ep07338-
- autor: Piotr
- opis: "Zielony trapez...z wakacyjnym pociągiem IR 81522/3 Bosman relacji Świnoujście-Warszawa Wsch."

mykolej_e614bfa9a774b646ee7ac43f06570842.jpg

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
52 0 5
Komunikat w sprawie kuponów rabatowych zamieszczony na stronie sminfo:
Informujemy, iż w związku z wyczerpaniem puli kuponów rabatowych, zakończyła się akcja ich dodawania do naszych obecnie wypuszczanych modeli. Ostatni kupon był dołączony do modelu sprzedanego podczas targów Hobby w Poznaniu. W związku z tym, obecnie sprzedawane/wysyłane modele nie posiadają już kuponu rabatowego.
Jednocześnie informujemy, że w związku z faktem iż nasze modele lokomotyw EU07 typu 4E oraz EP08 typu 102E planujemy dopiero po wydaniu modeli lokomotyw EU07 z numerami 300+, prosimy nie sugerować się datą ważności podaną na kuponie rabatowym. Kupony będą ważne przez okres jednego roku od momentu rozpoczęcia sprzedaży modeli lokomotyw EU07 typu 4E oraz EP08 typu 102E.

Szkoda :(

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.315 118 11
Wszystko fajnie ale co jeśli nie doczekałem się mojej 541stki że względu na wadliwa partię i dostanę ją dopiero w przyszłorocznym wypuście. Czy to oznacza że nie dość że się nie doczekałem na coś na co się zapisałen trzy lata temu to jeszcze przepadnie mi rabat???

Ciekawe...

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.060 388 20
No ale czego Wy Koledzy oczekujecie. Skoro modele pomimo wad schodzą jak ciepłe bułeczki, to producent nie ma żadnej motywacji do poprawy jakości i do docenienia kupującego. Takie jest właśnie prawo rynku.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
No ale czego Wy Koledzy oczekujecie. Skoro modele pomimo wad schodzą jak ciepłe bułeczki, to producent nie ma żadnej motywacji do poprawy jakości i do docenienia kupującego. Takie jest właśnie prawo rynku.
Jak na razie jeśli chodzi o jakość położyli tylko żółte czoła, reszta wypustów w kwestii jakości jest doskonała, więc wybacz, ale chyba Ci się coś pomieszało...

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
Wszystko fajnie ale co jeśli nie doczekałem się mojej 541stki że względu na wadliwa partię i dostanę ją dopiero w przyszłorocznym wypuście. Czy to oznacza że nie dość że się nie doczekałem na coś na co się zapisałen trzy lata temu to jeszcze przepadnie mi rabat???

Ciekawe...
Zadaj pytanie poprzez stronę sminfo.pl.Swoją drogą ciekawy temat, ale może do tej poprawionej partii jeszcze chłopaki mają kupony

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.420 110 1
Będę wstawiał tam jeszcze modele, które otrzymałem od Roberta z niemieckiej puli.
Tiaaa...:cool: a pamiętam jak w grudniu właściciel pisał, że co kutwy Polaken nie kupią, to Niemce z pocałowaniem w rękę będą brali bo kontyngent im się już wyczerpało_O
Swoją drogą, jak to dobrze sobie poczytać pewne posty po jedenastu miesiącach:kawa: O nieładnych światłach:cenzura:, o jakości wykonania:sick:, terminowości, hejterach i zmowie...:gwizd:
Naprawdę pouczająca lektura o naturze ludzkiej:cool:

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.778 62 3
Tiaaa...:cool: a pamiętam jak w grudniu właściciel pisał, że co kutwy Polaken nie kupią, to Niemce z pocałowaniem w rękę będą brali bo kontyngent im się już wyczerpało_O
Swoją drogą, jak to dobrze sobie poczytać pewne posty po jedenastu miesiącach:kawa: O nieładnych światłach:cenzura:, o jakości wykonania:sick:, terminowości, hejterach i zmowie...:gwizd:
Naprawdę pouczająca lektura o naturze ludzkiej:cool:
Z tego co się orientuję, to w Niemczech się te modele całkiem dobrze sprzedają.
Do mnie trafiły egzemplarze niesprawne elektrycznie. Muszę je porobić i wtedy wystawić jako pełnowartościowe na sprzedaż. Ot cała tajemnica.

Reakcje
45 2 5
Umieściłbym znów mój meme ale powiedziano mi że przesadzam więc :cenzura:
[DOUBLEPOST=1446316297][/DOUBLEPOST]
Z tego co się orientuję, to w Niemczech się te modele całkiem dobrze sprzedają.
Do mnie trafiły egzemplarze niesprawne elektrycznie. Muszę je porobić i wtedy wystawić jako pełnowartościowe na sprzedaż. Ot cała tajemnica.
Hmmm... znaczy się "refurbished" huh? :ostrozny: