• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Reakcje
50 0 0
Czy ktoś spotkał się z czymś takim jak ja? Lewy reflektor świeci zdecydowanie słabiej, niż pozostałe. Zdjęcie robione telefonem:
Wydaje mi się, że problem wynika z nierównego osadzenia obudów reflektorów w płycie czołowej, sa nierówno osadzone i zbyt wysunięte poza płytę czołową. Światłowód reflektora nie ma pełnego kontaktu z diodą i stad te nierówne świecenie. Mam tak w 408 i 443 na obu czołach :(

ed250

Aktywny użytkownik
Reakcje
445 89 5
Ja czekam, czekam od października, te 2,5 miesiąca jeszcze wytrzymam. Martwi mnie tylko brak jakiejkolwiek informacji od SM. Druga ręka to nie to samo co wiadomość u źródła i tylko o to mi chodzi.
A do kolegi 4don jakoś nie kumam Twojego humoru.
Miałem telefon z modelcenter odnośnie złożonego tam zamówienia na żółte czoła i dostałem informację, że modele są już poprawione i będą na początku lutego. Czyli chyba nie będzie czekania aż do zajączka;)

Podem

Użytkownik
Reakcje
12 2 0
Witam.
Mam pytanie odnośnie budowy wózka lokomotywy.
Posiadam model EU07 433. Przedni wózek jest obniżony w stosunku do pozostałych. Piasecznica praktycznie dotyka szyny. Czy jest to wada fabryczna, czy zły montaż? Nie chcę tego rozbierać, żeby czegoś nie połamać.
Byłby ktoś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie?
Z góry dzięki.

Załączniki

Reakcje
50 0 0
Witam.
Posiadam model EU07 433. Przedni wózek jest obniżony w stosunku do pozostałych. Piasecznica praktycznie dotyka szyny. Czy jest to wada fabryczna, czy zły montaż? Nie chcę tego rozbierać, żeby czegoś nie połamać.
Z góry dzięki.
Zdecydowanie tak nie powinno być.
Wygląda to po prostu na wybicie pierwszego zestawu kół z gniazda w wózku. Ja bym delikatnie rozchylił ściany wózka i wprowadził ośke na swoje miejsce.
Chyba że coś jest już połamane.

4don

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak na marginesie, gdyby ktoś był zainteresowany to w Modelmanii mają na stanie kilkanaście "siódemek" Schlesienmodelle w malaturze PKP Cargo (EU07-527 oraz 539)

szprync3

Aktywny użytkownik
Reakcje
108 22 5
Z Modelmanii dziś przyszła do mnie 07-429. W odróżnieniu od 07-516 który kiedyś nabyłem, znakomicie trzymają się kupy wózki. Fajny efekt dają nalepki z imitacją pręcików, ładniej świecą czerwone, białe mają fajny ciepły strumień światła. Na niekorzyść troszkę przekoszone pantografy i zderzaki.Ale to chyba może przeszkadzać tylko przy fotografiach.Jest lepiej wydany od wcześniejszych żółtych, jakie widziałem na tym forum-współczuje niesmaku nabywcom.Ja mam frajdę na szczęście.
[DOUBLEPOST=1453502344,1453501861][/DOUBLEPOST]
Witam.
Z góry dzięki.
Miałem podobnie w ep z piko.W moim przypadku wystarczyło zdjąć budę i wózek wcisnąć w chwytak, w kształcie litery U.

szprync3

Aktywny użytkownik
Reakcje
108 22 5
Ale jakim cudem mieli (bo teraz już nie ma)? Przecież to było wydane prawie rok temu i miało się wszystko rozejść...
Śledziłem Modelmanie i w środę zobaczyłem że przyszły do nich chyba cztery sztuki EU07-429.Bez namysłu zaklepałem i nabyłem.Zeszły w jakieś dwa dni.
[DOUBLEPOST=1453551227][/DOUBLEPOST]
Też mam na stanie i to z dźwiękiem ;)
Ja swoją niedługo patynuję i koroduję dach i to tak, że od dłuższego patrzenie będzie grozić gangrena :p

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
60 1 0
Podobno od 1 marca ma być ponownie dostępna, co do malowania PKP Cargo mieli w Modelmanii 2 numery w sumie chyba 16 sztuk i przyszły razem z Białostocką.W tym samym momencie pojawiły się w sklepie i w 2 dni się rozeszły
[DOUBLEPOST=1453566187][/DOUBLEPOST]EU07-527 PKP Cargo oraz EU07- 429 i 408 dostępne w Rybniku